21:46, Πέμπτη
11 Αυγούστου 2022

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε για το… κυνοτροφείο στο διαμέρισμα

Φυλάκιση 21 μηνών και επιπλέον 180 ημερήσιες μονάδες προς 5 ευρώ την ημέρα, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στην 60χρονη που συνελήφθη ύστερα από καταγγελία ότι κρατούσε στο διαμέρισμα της 16 σκύλους κάτω από άθλιες συνθήκες.

Το δικαστήριο την έκρινε ένοχη για παραβίαση των κανόνων ευζωίας του σκύλων αλλά και για παράβαση των υγειονομικών κανονισμών, καθώς όπως κατέθεσε στο δικαστήριο και ο αστυνομικός που έκανε την έρευνα, «η κατάσταση μέσα στο διαμέρισμα ήταν τραγική. Όλα ήταν βρώμικα. Σκεφτείτε ότι οι σκύλοι ήταν λευκοί και από τη βρωμιά είχαν γίνει καφέ», είπε χαρακτηριστικά.

Στην απολογία της η 60χρονη ανέφερε ότι κατέληξε στο δικαστήριο λόγω μιας αντιδικίας που έχει με τον ενοικιαστή της, ενώ σημείωσε ότι η μεγάλη της αγάπη είναι να φροντίζει τα ζώα. «Το μόνο που θέλω είναι τα παιδιά μου πίσω, σας παρακαλώ», είπε χαρακτηριστικά.

Το δικαστήριο την απάλλαξε λόγω αμφιβολιών για το αδίκημα της εκτροφής και φύλαξης ζώων για εμπορικούς λόγους, λόγω αμφιβολιών.

Αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου για την τύχη των σκύλων. Η εισαγγελέας, ζήτησε να αφαιρεθούν οριστικά από την κατηγορούμενη.