, Τρίτη
29 Νοεμβρίου 2022

Θεσσαλονίκη: Καταδίκη 40χρονου για την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη

Σε φυλάκιση 14 μηνών προς 5 ευρώ την ημέρα καταδικάστηκε ένας 40χρονος ο οποίος είχε συλληφθεί για την επίθεση στον τέως δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

Η επίθεση στον κ. Μπουτάρη είχε πραγματοποιηθεί τον Μάιο του 2018 στην πλατεία Λευκού Πύργου κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για την θλιβερή επέτειο της γενοκτονίας των Ποντίων. Πρόκειται για τον κατηγορούμενο ο οποίος είχε κλωτσήσει την πόρτα του αυτοκινήτου στο οποίο επιβιβάστηκε ο τέως δήμαρχος για να ξεφύγει από τη μανία ομάδων ακροδεξιών που τον χλεύαζαν και τον χτυπούσαν.

«Ήταν τρεις τέσσερις ομάδες από όλο το πλήθος που με προτροπή Ψωμιάδη άρχισαν να με χτυπούν», κατέθεσε στο δικαστήριο ο τέως δήμαρχος κατονομάζοντας ως ηθικό αυτουργό της επίθεσης σε βάρος του τον πρώην περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Ψωμιάδη, ο οποίος άλλωστε έχει παραπεμφθεί σε άλλη δίκη για την υπόθεση. Ο κ. Μπουτάρης αναγνώρισε στο πρόσωπο του κατηγορουμένου τον άνδρα που κλώτσησε την πόρτα το αυτοκίνητο του με αποτέλεσμα και ο ίδιος να χτυπήσει.

Τα όσα θλιβερά συνέβησαν περιέγραψε την κατάθεση της και η τότε πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καλυψώ Γούλα, η οποία είχε προτάξει το σώμα της ως ασπίδα όταν οι ομάδες χτυπούσαν τον Γιάννη Μπουτάρη. «Ήταν σοκαριστικό ότι ο δήμαρχος της πόλης είχε πέσει κάτω και το χτυπούσαν και κανείς δεν παρενέβη. Αντίθετα προσπαθούσαν να τρυπώσουν και να τον χτυπήσουν περισσότερο», ανέφερε στην κατάθεση της.

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι είχε καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ και χασίς και δεν ήξερε ούτε πως ούτε ποιον χτυπούσε. «Δεν ήμουν ο εαυτός μου», είπε στο δικαστήριο παραδεχόμενος τις πράξεις του. Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο και σε δεύτερο βαθμό τον έκρινε ένοχο για τις πράξεις της διατάραξης με βιαιοπραγία και της πρόκλησης φθορών.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης ο τέως δήμαρχος πλησίασε στο εδώλιο το 40χρονο του είπε κάτι το οποίο δεν ήθελε να αποκαλύψει και ο κατηγορούμενος του απάντησε «δεν ήξερα τι έκανα, δεν ήμουν ο εαυτός μου».

Στο μονομελές Πλημμελειοδικείο ήδη εκκρεμεί η κεντρική υπόθεση της επίθεσης με κατηγορούμενο μεταξύ άλλων και τον Παναγιώτη Ψωμιάδη.