, Κυριακή
17 Μαρτίου 2024

Θεσσαλονίκη: Ληστής «χτύπησε» το ίδιο κατάστημα τρεις φορές (Video)

Δράστης ο οποίος αναζητείται από την αστυνομία μέσα στους τελευταίους τρεις μήνες έχει ληστέψει τρεις φορές κατάστημα καφέ – ψιλικών στη Θεσσαλονίκη.

Η πρώτη  ένοπλη ληστεία σημειώθηκε στις 31 Ιανουαρίου, λίγο πριν τις 05.00 τα ξημερώματα. Η δεύτερη σημειώθηκε στις 16 Μαρτίου τα ξημερώματα, ενώ την τελευταία ληστεία στο κατάστημα καφέ – ψιλικών την έκανε στις 28 Μαρτίου.

Βίντεο ντοκουμέντο από τρεις ένοπλες ληστείες δημοσιεύει το protothema.gr. Στο βίντεοληπτικό υλικό κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας της επιχείρησης που βρίσκεται επί της οδού Μάρκου Μπότσαρη, ο άντρας ακολουθεί ακριβώς την ίδια τακτική για να αποσπάσει την λεία του, ενώ «χτυπάει» συγκεκριμένη ώρα. Αρχικά, μόλις εισέρχεται στο κατάστημα και πλησιάζει στον πάγκο εργασίας, βγάζει το πιστόλι από την τσέπη του και απειλεί το προσωπικό λέγοντας «ληστεία, μην κουνηθείτε, σας έφαγα». Τότε, οι εργαζόμενοι, υπό την απειλή του όπλου, αναγκάζονται να απομακρυνθούν πηγαίνοντας σε άλλο χώρο και εκείνος με γρήγορες κινήσεις ξεκινάει να φορτώνει τη λεία του και ύστερα αποχωρεί πεζός προς άγνωστη κατεύθυνση.

Όπως αναφέρει στο protothema.gr ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, Άρης Αναστασιάδης, πρόκειται για τον ίδιο δράστη που μέσα σε ενάμιση μήνα έχει εισβάλει συνολικά τρεις φορές στο κατάστημα που διατηρεί και δρα ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, ενώ η τελευταία του… επίσκεψη ήταν τα ξημερώματα της Τετάρτης. Ο δράστης, με καλυμμένα χαρακτηριστικά του προσώπου του και γάντια στα χέρια, αφού αδειάσει την ταμειακή μηχανή αποσπώντας μέχρι και τα κέρματα, στη συνέχεια φορτώνει σε σακούλα ή σε τσάντα τα προϊόντα καπνού και τρέπεται σε φυγή. «Εισέβαλε στο κατάστημα και τις τρεις φορές με όπλο, απείλησε τους υπαλλήλους και έκλεψε χρήματα και τσιγάρα αξίας συνολικά 3.000 ευρώ. Έβγαλε απο την τσέπη του το πιστόλι και φώναζε “ληστεία, μην κουνηθείς, σε έφαγα”. Τα έβαζε ή σε σακούλες ή τα φόρτωνε με οποιονδήποτε τρόπο και έφευγε», περιγράφει ο κ. Αναστασιάδης. Όπως λέει ο ιδιοκτήτης, μετά και τις τελευταίες περιπτώσεις ληστειών στο κατάστημά του και την έξαρση της εγκληματικότητας σε 24ωρα καταστήματα, οι υπάλληλοι φοβούνται να δουλέψουν πλέον, ειδικά σε νυχτερινές βάρδιες.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.