, Σάββατο
18 Μαΐου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη: O κηπουρός της 50χρονης «αδειάζει» τον ιδιοκτήτη των σκυλιών – «Αθόρυβο το αλυσοπρίονο, αποκλείεται να τα τρόμαξε»

Την υπερασπιστική γραμμή του 37χρονου ιδιοκτήτη των τριών σκύλων που κατασπάραξαν την 50χρονη στη Θεσσαλονίκη, το μεσημέρι της Κυριακής, «καταρρίπτει» ο κηπουρός της άτυχης γυναίκας, τονίζοντας ότι τα τσοπανόσκυλα αποκλείεται να τρόμαξαν από το αλυσοπρίονο, όπως ισχυρίζεται ο κατηγορούμενος, καθώς το μηχάνημα που χρησιμοποιεί είναι αθόρυβο!

Στο απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε ο 37χρονος το μεσημέρι της Τετάρτης στην ανακρίτρια, λίγη ώρα πριν κριθεί προσωρινά κρατούμενος, υποστήριξε τα σκυλιά άνοιξαν τρύπα στην περίφραξη της αυλής και πήγαν με άγριες διαθέσεις στο σπίτι της Ελισάβετ Κουζιώρτη για να της επιτεθούν, καθώς «αισθάνθηκαν κίνδυνο από τον εκκωφαντικό θόρυβο του αλυσοπρίονου».

Συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος υποστηρίζει ότι «τα σκυλιά, όταν άκουσαν τους οξείς, διαπεραστικούς και εκκωφαντικούς θορύβους του αλυσοπρίονου, οι οποίοι κρατούσαν ώρες, ένιωσαν μεγάλο κίνδυνο και προσπάθησαν να διαφύγουν από την περίφραξη για να αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο, βασανίσθηκαν από τον θόρυβο, από φιλικά έγιναν επιθετικά, έσπασαν το πλέγμα της βάσης της περίφραξης από την πλαϊνή πλευρά του οικοπέδου και βγήκαν έξω και κατευθύνθηκαν προς την αυλή της Ελισάβετ που ήταν σε απόσταση 100 μέτρων και σύμφωνα με την αστυνομία εξαγριωμένα επιτέθηκαν στην Ελισάβετ ενώ ο κηπουρός βρισκόταν στο βάθος του κήπου».

Ωστόσο, ο κηπουρός της 50χρονης, Νίκος Λαζαρίδης, ο οποίος εκείνο το μεσημέρι έκανε εργασίες στον κήπο της άτυχης γυναίκας, ξεκαθαρίζει ότι το αλυσοπρίονο που χρησιμοποιούσε σε καμία περίπτωση δεν παράγει εκκωφαντικό θόρυβο. «Το αλυσοπρίονο δεν θα μπορούσε να τρομάξει τα σκυλιά. Είναι τελευταίας τεχνολογίας, λειτουργεί με μπαταρία και είναι αθόρυβο» αναφέρει στο protothema.gr.

«Παιδιά προσέξτε αυτά που θα πω διότι άκουσα ότι το αλυσοπρίονό μου τρόμαξε τα σκυλιά και έγινε αυτό το κακό. Ένα θα σας πω ότι το μηχάνημα που έχω είναι μπορντούρα με μπαταρία για θάμνους και μετά αν χρειαστεί το αλλάζεις σε κονταροπριόνι που είναι και πάλι με μπαταρία για χοντρά κλαδιά. Το μηχάνημα που έχω είναι τελευταίας τεχνολογίας και αθόρυβο», έγραψε και σε ανάρτησή του, «αδειάζοντας» τον 37χρονο κατηγορούμενο.

«Το πήρα για να μην ενοχλήσω τους γείτονες μου όταν κάνω δουλειές στο εξοχικό μου. Μη λέτε άλλο ανακρίβειες χωρίς να γνωρίζετε πρώτα την πραγματικότητα. Επίσης δεν γίνεται να καταργηθούν τα θορυβώδη αμάξια, τα μηχανάκια, οι μουσικές και οι δουλειές για να κάνουμε ησυχία για τα μεγαλόσωμα σκυλιά…. Εφόσον θέλετε να έχετε μεγαλόσωμα σκυλιά βάλτε καλύτερη ποιότητα ασφαλείας για την περίφραξη και όχι το απλό σύρμα», επισημαίνει ο κ. Λαζαρίδης.

Το γεγονός ότι το αλυσοπρίονο σε καμία περίπτωση δεν παρήγαγε δυνατό θόρυβο, επιβεβαιώνουν και γείτονες της 50χρονης που εκείνη την ημέρα έβλεπαν τις εργασίες που έκανε στον κήπο του σπιτιού της.

Ο κηπουρός που είναι ιδιαίτερα αγαπητός σε όλους τους κατοίκους της περιοχής και διατηρούσε και φιλικές σχέσεις με το θύμα, συγκινεί για άλλη μια φορά τονίζοντας στο protothema.gr ότι «είμαι πολύ απογοητευμένος που δεν την έσωσα επειδή είμαι κωφός».

Το απολογητικό υπόμνημα του 37χρονου

Υπενθυμίζεται ότι προφυλακιστέος κρίθηκε, μετά την απολογία του στην 3η τακτική ανακρίτρια, ο 37χρονος ιδιοκτήτης των τριών σκύλων που επιτέθηκαν και σκότωσαν την 50χρονη Ελισάβετ, στη Νεοχωρούδα, έξω από τη Θεσσαλονίκη. Εισαγγελέας και ανακρίτρια ομόφωνα έκριναν ότι ο κατηγορούμενος πρέπει να κριθεί προσωρινά κρατούμενος.

Ο 37χρονος, αρνήθηκε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, η οποία του αποδίδεται, εκφράζοντας τη βαθιά του λύπη του για τον χαμό της γυναίκας.

Στο απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε ο 37χρονος αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι ουδέποτε προέβλεψε ότι τα σκυλιά μπορούν να φύγουν από την περίφραξη, ότι ουδέποτε προέβλεψε ότι μπορούν να επιτεθούν σε άνθρωπο και ούτε μπορούσε να προβλέψει και να αποδεχθεί τον τραυματισμό ή τον θάνατο κάποιου ανθρώπου από τα σκυλιά.

«Τα σκυλιά τα είχα φροντισμένα, ήταν επιβλεπόμενα και ασφαλισμένα στην αυλή της μονοκατοικίας μου και δεν κυκλοφορούσαν ελεύθερα. Δεν υπήρχε καμία τρύπα στο πλέγμα της περίφραξης» τονίζει και εξηγεί ότι τα είχε υιοθετήσει προ διετίας γιατί ήταν εγκαταλελειμμένα και σε κακή κατάσταση, όμως τα φρόντισε και ήταν σε καλή κατάσταση. «Από την περιποίηση έλαμπε το πλούσιο τρίχωμά τους. Τα σκυλιά είχαν δικό τους σποτάκι και κυκλοφορούσαν μόνο στην αυλή της μονοκατοικίας» αναφέρει.

«Η περίφραξη μέχρι μια πριν λίγο από το ατύχημα δεν είχε καμία τρύπα. Ποτέ δεν άφησα να βγουν τα σκυλιά έξω και να κυκλοφορήσουν ασυνόδευτα» λέει και προσθέτει ότι στα δύο χρόνια που είναι στην κατοχή του έβγαιναν έξω κάποιες φορές όταν έβλεπαν το αυτοκίνητό του όμως «τα περιμάζευα και τα ασφάλιζα στην αυλή».

Ο 37χρονος υποστηρίζει ότι πριν από το συμβάν δεν υπήρχε καμία καταγγελία ότι τα σκυλιά κυκλοφόρησαν στο παρελθόν ελεύθερα, ότι παρενόχλησαν ή επιτέθηκαν σε κάποιον, ούτε ότι δάγκωσαν κάποιον. «Αν τα σκυλιά ήταν άγρια και επιθετικά που δεν ήταν οι γείτονες θα είχαν παραπονεθεί σε εμένα, πράγμα που δεν έγινε ποτέ, γιατί τα σκυλιά ήταν ασφαλισμένα στην αυλή» ισχυρίζεται.

Τα σκυλιά τρόμαξαν και αντέδρασαν

Ο κατηγορούμενος στη συνέχεια υποστηρίζει ότι τα σκυλιά αντέδρασαν το μεσημέρι της Κυριακής στον έντονο θόρυβο που έκανε το αλυσοπρίονο που χρησιμοποιούσε η 50χρονη που πραγματοποιούσε εργασίες στην αυλή του σπιτιού της. «Τα σκυλιά έχουν οξύτατη και ευαίσθητη ακοή και εκ του λόγου τούτου υποφέρουν από κροτοφοβια και σύμφωνα με το κέντρο εκπαίδευσης σκύλων και τα διδάγματα της κοινής πείρας, αντιδρούν στους διαπεραστικούς και εκκωφαντικούς θορύβους με εκδήλωση πανικού, φόβου, διαισθάνονται μεγάλο κίνδυνο και σπεύδουν να τον αντιμετωπίσουν» αναφέρει.

Στη συνέχεια εξηγεί ότι το μεσημέρι της Κυριακής η 50χρονη πραγματοποιούσε κοπτικές εργασίες δέντρων με αλυσοπρίονο στην αυλή του σπιτιού της που βρίσκεται σε απόσταση 100 μέτρων. Τα σκυλιά ήταν ασφαλισμένα στην αυλή, όπως υποστηρίζει και επειδή αισθάνθηκαν μεγάλο κίνδυνο διέρρηξαν το πλέγμα της περίφραξης, βγήκαν και κατευθύνθηκαν με επιθετικές διαθέσεις στην αυλή της Ελισάβετ Κουζιώρτη από όπου προερχόταν ο θόρυβος.

«Πράγματι τα σκυλιά, όταν άκουσαν τους οξείς, διαπεραστικούς και εκκωφαντικούς θορύβους του αλυσοπρίονου, οι οποίοι κρατούσαν ώρες, ένιωσαν μεγάλο κίνδυνο και προσπάθησαν να διαφύγουν από την περίφραξη για να αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο, βασανίσθηκαν από τον θόρυβο, από φιλικά έγιναν επιθετικά, έσπασαν το πλέγμα της βάσης της περίφραξης από την πλαϊνή πλευρά του οικοπέδου και βγήκαν έξω και κατευθύνθηκαν προς την αυλή της Ελισάβετ που ήταν σε απόσταση 100 μέτρων και σύμφωνα με την αστυνομία εξαγριωμένα επιτέθηκαν στην Ελισάβετ ενώ ο κηπουρός βρισκόταν στο βάθος του κήπου.

Δεν φταίει η άτυχη Ελισάβετ, ούτε ο κηπουρός, ούτε κάποιος άλλος. Τα σκυλιά δεν είναι επιθετικά, ούτε κυκλοφορούσαν ελεύθερα. Αυτή είναι η εξήγηση του δυστυχήματος, για το οποίο εγώ δε φέρω ευθύνη γιατί τα σκυλιά διέρρηξαν εκείνη τη στιγμή το πλέγμα και βγήκαν» υποστηρίζει.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.