, Δευτέρα
30 Ιανουαρίου 2023

Θεσσαλονίκη: Σε πόρτα ξενοδοχείου η δεύτερη σφαίρα του αστυνομικού

Σε πόρτα ξενοδοχείου της περιοχής Διαβατών βρέθηκε «καρφωμένη» η δεύτερη σφαίρα του αιματηρού περιστατικού με τον τραυματισμό του 16χρονου που χαροπαλεύει στην Εντατική του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Το νέο εύρημα δημιουργεί νέες συνθήκες για τον πυροβολισμό που ισχυρίστηκε ότι έριξε στον αέρα ο 34χρονος αστυνομικός που συνελήφθη, καθώς φέρεται να έχει αντίστοιχη πορεία με τη σφαίρα που έπληξε στο κεφάλι τον 16χρονο.

Στο μεταξύ το πρωί της Τετάρτης οι γονείς του 16χρονου κατέθεσαν παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας στον ανακριτή. Ο πατέρας του παιδιού συγκλόνισε ζητώντας να αποδοθεί δικαιοσύνη. «Δεν έπρεπε να σκοτώσει το παιδί μου. Δεν έπρεπε να τον πυροβολήσει. Τον μεγαλώσαμε με δυσκολίες. Φυσικά ήταν λάθος αυτό που έκανε ο Κώστας και ζητάμε συγγνώμη, αλλά δεν έπρεπε να ακολουθήσει όλο αυτό», ανέφερε λέγοντας ότι ο γιος του είναι σε πολύ κακή κατάσταση. Επίσης ευχαρίστησε όλους τους Ρομά για τις κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα. «Δικαιοσύνη μόνο», ψέλλισε η μητέρα του παιδιού που είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Από την πλευρά του ο συνήγορος της οικογένειας Θεόφιλος Αλεξόπουλος στις δηλώσεις του έκανε λόγο για απόπειρα συγκάλυψης της υπόθεσης και ότι η δικογραφία περιλαμβάνει μόνον τους ισχυρισμούς των αστυνομικών για προσπάθεια εμβολισμού της μοτοσικλέτας. «Το αφήγημα της αστυνομίας το ξέρουμε. Όταν υπάρχει μια επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, που το μόνο που αναφέρει είναι ο εμβολισμός αλλά όχι το γεγονός του σοβαρού τραυματισμού, μιλάμε για μια απόπειρα συγκάλυψης», υποστήριξε.