, Τρίτη
31 Ιανουαρίου 2023

Θεσσαλονίκη: Στις φυλακές ο 26χρονος για τον θάνατο της φοιτήτριας στην Εγνατία

Προσωρινά κρατούμενος με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα κρίθηκε μετά την απολογία του ο 26χρονος οδηγός του ΙΧ που παρέσυρε και σκότωσε 21χρονη φοιτήτρια όταν εκείνη διέσχισε κάθετα την οδό Εγνατία στο ύψος της Καμάρας. Ελεύθερη με τον όρο της απαγόρευσης εξόδου αφέθηκε η 19χρονη συνοδηγός του αυτοκινήτου.

Μετά τον θάνατο της 21χρονης χθες Κυριακή στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου όπου νοσηλευόταν, η κατηγορία σε βάρος του μετατράπηκε σε επικίνδυνη οδήγηση που είχε αποτέλεσμα τον θάνατο. Ο νεαρός στην απολογία του με υπόμνημα επανέλαβε ότι δεν αντιλήφθηκε τη νεαρή και πως μόλις την είδε μπροστά του έκανε ελιγμό να την αποφύγει. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο υπόμνημα υποστηρίζει πως έφυγε επειδή φοβήθηκε καθώς δεν είχε άδεια παραμονής.

Από την πλευρά της η 19χρονη που κατηγορείται για συνέργεια στην επικίνδυνη οδήγηση και εγκατάλειψη, ισχυρίστηκε ότι γνώρισε τον οδηγό μόλις μία ημέρα νωρίτερα και πως όταν παρέσυρε το αυτοκίνητο την 21χρονη της έπιασε το χέρι και είπε να μην ανησυχεί, θα τα ρύθμιζε όλα εκείνος.