14:04, Δευτέρα
03 Οκτωβρίου 2022

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση και πορεία ενάντια στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία (ΦΩΤΟ + Video)

Συγκέντρωση φοιτητικών συλλόγων και ομάδων αντιεξουσιαστών, η οποία γρήγορα εξελίχθηκε σε πορεία πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη, το απόγευμα στην Αψίδα του Γαλέριου στην Καμάρα, στη Θεσσαλονίκη.

Oμάδες αντιεξουσιαστών και φοιτητικοί σύλλογοι των τμημάτων αρχαιολογικού, ιστορίας, πληροφορικής, ψυχολογίας και φιλολογίας ξεκίνησαν πορεία από την Καμάρα προς την Αγία Σοφία διαδηλώνοντας ενάντια στην παρουσία της πανεπιστημιακής αστυνομίας μέσα στο campus του ΑΠΘ και ενάντια στα γεγονότα που εξελίχθηκαν μέσα και έξω από το ΑΠΘ το βράδυ της περασμένης Παρασκευής (16/09).

Την ίδια στιγμή μπροστά στην εκκλησία της Αγίας Σοφίας είχαν συγκεντρωθεί διαδηλωτές από φοιτητικούς συλλόγους και μέλη του ενιαίου συλλόγου διδακτικού ερευνητικού προσωπικού του ΑΠΘ, οι οποίοι συμμετείχαν στην πορεία που είχε ήδη ξεκινήσει.

Μερικά από τα κεντρικά συνθήματα των διαδηλωτών: «Νίκη Κεραμέως δεν βάζουμε μυαλό το άσυλο θα γίνει για σένα Βατερλώ!», «Η καταστολή δεν θα περάσει του λαού η δράση θα την σπάσει!», «Παπαϊωάννου παραιτήσου και φεύγοντας να πάρεις ΟΠΠΙ και ΜΑΤ μαζί!».

Η πορεία έφτασε στην Πρυτανεία όπου οι συμμετέχοντες φώναξαν συνθήματα κατά της παρουσίας της Αστυνομίας, όπου και ολοκληρώθηκε, χωρίς να υπάρξουν επεισόδια.

Με το τέλος της πορείας, θα ακολουθήσει συναυλία στα γρασίδια της Φιλοσοφικής.

Αύριο, Παρασκευή, στις 15.00 θα διεξαχθεί ξανά πορεία από τους φοιτητικούς συλλόγους, ενάντια στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία, στην Πρυτανεία.