, Τρίτη
21 Μαΐου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη: «Βροχή» τα ροζ χαρτάκια – 887 κλήσεις για παράνομο παρκάρισμα σε 24 ώρες .

Η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στη διευκόλυνση και προστασία του συνόλου των χρηστών των οδικών δικτύων (πεζών και οχημάτων), στην τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθώς και στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, συγκροτεί συνεργεία τροχονομικών ελέγχων και πραγματοποιεί στοχευμένες αστυνομικές δράσεις σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά το χρονικό διάστημα από 15-03-2024 έως πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (16-03-2024), αστυνομικοί της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, καθώς και της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν ελέγχους οχημάτων, εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος της πόλης, εστιάζοντας στην ηχορύπανση που προκαλείται από οχήματα και στην καταπολέμηση αυτοσχέδιων αγώνων – επίδειξης ικανότητας. Βεβαιώθηκαν συνολικά (887) παραβάσεις, εκ των οποίων:

521 για παραβίαση ορίου ταχύτητας,

195 για παράνομη στάθμευση,

35 για πρόκληση θορύβου από οχήματα,

26 για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ,

7 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,

2 για οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή,

18 για χρήση φιμέ μεμβρανών και

83 λοιπές παραβάσεις του Κ.Ο.Κ..

Στους παραβάτες οδηγούς επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές ποινές, ενώ παρόμοιες δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.