, Σάββατο
04 Φεβρουαρίου 2023

Το χαστούκι στο ψητοπωλείο της Περαίας μετατράπηκε σε… πτώση

Αθώος κρίθηκε 37χρονος ιδιοκτήτης ψητοπωλείου στην Περαία, ο οποίος συνελήφθη κατηγορούμενος ότι χαστούκισε 14χρονη, όταν εκείνη παρήγγειλε σάντουιτς και έφυγε χωρίς να τα πληρώσει. Στο δικαστήριο η αδερφή της ανήλικης κατέθεσε ότι ο τραυματισμός της 14χρονης προήλθε από… πτώση στο πεζοδρόμιο και πως δεν τη χτύπησε.  

Το περιστατικό είχε γίνει τον περασμένο Μάιο. Το παιγνίδι προκλήσεων τριών κοριτσιών, «θάρρος ή αλήθεια» όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, την οδήγησε στο ψητοπωλείο όπου παρήγγειλε σάντουιτς και έφυγε τρέχοντας χωρίς να πληρώσει. «Αυτό είχαν πει με τις φίλες της», επιβεβαίωσε η αδερφή της 14χρονης στο δικαστήριο. Η ανήλικη καταδιώχθηκε από τον ιδιοκτήτη του καταστήματος και επέστρεψε σπίτι της τραυματισμένη. Η μητέρα της κατέθεσε μήνυση ότι τη χαστούκισε επικαλούμενη μαρτυρίες περιοίκων.  

«Έπεσε και χτύπησε στο πεζοδρόμιο, επειδή είχε το σκουλαρίκι στη μύτη, δεν τη χτύπησε ο άνθρωπος», ανασκεύασε η αδερφή της 14χρονης που κατέθεσε στο δικαστήριο. Η εισαγγελέας της έδρας του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης πρότεινε να μετατραπεί η κατηγορία σε πρόκληση σωματικής βλάβης από αμέλεια με το σκεπτικό ότι ο τραυματισμός προήλθε από υπαιτιότητα του κατηγορούμενου, όμως το δικαστήριο τον έκρινε αθώο, θεωρώντας ότι δεν ευθύνεται για τον τραυματισμό της ανήλικης.