, Δευτέρα
17 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Το βαγόνι που αποτρέπει σιδηροδρομικά ατυχήματα (ΦΩΤΟ + Video)

Το βαγόνι ασφαλείας που μπορεί να μας σώσει από τα σιδηροδρομικά ατυχήματα.  Πώς η σύγχρονη τεχνολογία αποτελεί παράγοντα πρόληψης.

Της ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΤΣΑΤΣΟΥ

Την ώρα που η Ελλάδα θρηνεί και βιώνει μία εθνική τραγωδία μετά από το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη,  που έφερε στο «φως»  ντόμινο αποκαλύψεων για τις παγίδες θανάτου  και τις παθογένειες που έκρυβε το σιδηροδρομικό δίκτυο για δεκαετίες, η τεχνολογία προσφέρει ολοένα και περισσότερες λύσεις που μπορούν να βοηθήσουν στην αποφυγή  κάθε πιθανού κινδύνου στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας μας.

Εταιρεία από τη  Θεσσαλονίκη πιστοποίησε από τον περασμένο Σεπτέμβριο στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας την ευρεσιτεχνία της για ένα  «μη επανδρωμένο βαγονέτο ασφάλειας συρμού».  Το συγκεκριμένο βαγόνι  έχει τη δυνατότητα να   προπορεύεται και να ακολουθεί το τρένο ως αναπόσπαστο μέρος της αμαξοστοιχίας  και να  δίνει σε πραγματικό χρόνο όλες τις απαραίτητες πληροφορίες αποφυγής επικίνδυνων καταστάσεων για οτιδήποτε υπάρχει μπροστά, πίσω αλλά και στο πλάι του τρένου με οπτικά ή ηχητικά σήματα.

Με αυτόν τον τρόπο,  ο μηχανοδηγός θα λαμβάνει τη σχετική ειδοποίηση για την ύπαρξη οποιουδήποτε  κινδύνου ή εμποδίου  και θα μπορεί να κάνει έγκαιρα όλες τις  απαραίτητες ενέργειες  για την αποφυγή του ατυχήματος. Ο έλεγχος της κίνησης και των λειτουργιών του γίνεται είτε από χειριστή εξ αποστάσεως,  είτε από αυτόνομο λογισμικό.

«Το βαγονέτο  θα διαθέτει εξοπλισμό εντάσεως τεχνολογίας για τη συλλογή και την επεξεργασία πληροφοριών,  ενώ θα κινείται επί των σιδηροδρομικών γραμμών του συρμού, με σκοπό να αλληλεπιδρά μαζί του διαβιβάζοντάς του τις εν λόγω πληροφορίες που θα έχουν ως στόχο να συμβάλουν έγκαιρα στην ασφάλεια της κίνησης και της βιωσιμότητάς του από  πάσης φύσεως απρόβλεπτων καταστάσεων που μπορεί να συμβαίνουν σε κάποιο σημείο των γραμμών με εγγύτητα στη τροχιά της κίνησής του ως αποτέλεσμα φυσικών φαινομένων, ανθρώπινης απερισκεψίας, κακόβουλων ενεργειών ή οποιουδήποτε άλλου τυχαίου παράγοντα», αναφέρει στην εφημερίδα Karfitsa, o Ηλίας Βαρσάμης, ηλεκτρολόγος – μηχανικός και ιδιοκτήτης  της Ligeas,  της εταιρείας που το δημιούργησε και  δραστηριοποιείται κυρίως στα αμυντικά συστήματα.  

Το δυστύχημα στο Άδενδρο

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά την τραγωδία στο Άδενδρο που σημειώθηκε το 2017, όταν συρμός του ΟΣΕ με κατεύθυνση τη  Θεσσαλονίκη εκτροχιάστηκε, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι και να τραυματιστούν δέκα. Η ομάδα των επιστημόνων  «γέννησε» την ιδέα για την δημιουργία ενός οχήματος ανίχνευσης εμποδίων για την αποφυγή σιδηροδρομικών ατυχημάτων.

«Μετά το τραγικό ατύχημα στο Άδενδρο  η μόνη μου σκέψη ήταν να βρεθεί ένας τρόπος για την αποτροπή σιδηροδρομικών ατυχημάτων. Σε ένα ταξίδι μαζί με την κόρη μου μπήκαμε στη θέση όπου βρίσκεται ο οδηγός, όπου είδα ότι το πεδίο που είχε όραση ο μηχανοδηγός δεν αρκούσε για να φρενάρει εάν έβλεπε κάποιο κίνδυνο, κάτι το οποίο με τρομοκράτησε.

Τότε κατάλαβα ότι εάν υπήρχε ένα μικρό όχημα το οποίο προπορευόταν του τρένου θα μπορούσε να δώσει όλες εκείνες τις πληροφορίες  που είναι χρήσιμες στον οδηγό  και στο κέντρο διαχείρισης για να μπορέσει να φρενάρει έγκαιρα το τρένο, ώστε να αποφευχθεί το ατύχημα. Πέρα από τα ορατά εμπόδια, το βαγόνι μπορεί να δώσει πληροφορίες  για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της κάθε ράγας, εάν έχει ραγίσει ή έχει λάθος κλήση κ.α», εξηγεί ο κ. Βαρσάμης.

Tο βαγονέτο με διαστάσεις μικρότερες ενός τυπικού επιβατικού βαγονιού θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε  δίκτυο σταθερής τροχιάς, ακόμα και στο Μετρό για να ελέγχει την καταλληλόλητα των σιδηροδρομικών γραμμών ή την ύπαρξη άλλων παραγόντων που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή. «Όραμά μας αποτελεί ο μηδενισμός των πάσης φύσεως ατυχημάτων που μπορεί να προκληθούν ή να προκαλέσουν τα μέσα σταθερής τροχιάς κατά την κίνησή τους», τονίζει ο κ. Βαρσάμης.

Σύμφωνα με  τον κ. Βαρσάμη, οι παράγοντες που μπορεί να προκαλέσουν ατύχημα είναι  η υπερβολική ταχύτητα,  κάποιο εμπόδιο στις ράγες και  ένα κατασκευαστικό πρόβλημα στις ράγες.

Θα είχε προληφθεί η τραγωδία στα Τέμπη

Αναφορικά με την τραγωδία των Τεμπών με τους δεκάδες νεκρούς και τραυματίες ο κ. Βαρσάμης εξηγεί πως θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί το δυστύχημα.  «Στην περίπτωση των Τεμπών, τα προπορευόμενα βαγόνια θα έδιναν τις απαραίτητες πληροφορίες για την ύπαρξη των τρένων στην ίδια γραμμή,  θα είχαν δει το ένα το άλλο, θα είχαν φρενάρει νωρίτερα και έτσι θα είχαμε γλιτώσει από το ατύχημα».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.