01:43, Σάββατο
21 Μαΐου 2022

Υπόθεση 24χρονης: Στην ανακρίτρια για την τοξικολογική εξέταση

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται η έκθεση του καθηγητή Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Α.Π.Θ. Νίκου Ράικου για την τοξικολογική εξέταση της 24χρονης, που κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού σε σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου την Πρωτοχρονιά. Ο κ. Ράικος ήταν σήμερα Τρίτη για περισσότερο από μιάμιση ώρα στο γραφείο της ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση. 

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι τοξικολογικές εξετάσεις που έγιναν στο εργαστήριο του Πανεπιστημίου έχουν ολοκληρωθεί από χθες Δευτέρα, ωστόσο για την κατάθεση της έκθεσης αναμένονται και τα αποτελέσματα των δειγμάτων που έχουν σταλεί στην Ελβετία. Εκεί γίνεται έλεγχος για ουσίες που δεν είναι δυνατόν να ανιχνευτούν στην Ελλάδα, ενώ θα γίνει και ποιοτική και ποσοτική ανάλυση της αλκοόλης.  

Την ίδια ώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι ενώπιον της ανακρίτριας κατέθεσαν και άλλοι μάρτυρες που κλήθηκαν να φωτίσουν τις συνθήκες του πάρτι που έγινε την Πρωτοχρονιά, όπως και αν γνωρίζουν όσα έχει υποστηρίξει η νεαρή στις τέσσερις καταθέσεις που έχει δώσει σε αστυνομία και ανακρίτρια. 

Εξάλλου τη Δευτέρα η αναφορά που κατέθεσε ο δικηγόρος Νίκος Διαλυνάς και περιλαμβάνει την καταγγελία γυναίκες που υποστηρίζει ότι γνωρίζει εκ των έσω τη δράση κυκλωμάτων μαστροπών διαβιβάστηκε από τον εισαγγελέα Εφετών στην εισαγγελία Πρωτοδικών. Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος ανέθεσε σε εισαγγελέα της διερεύνηση των καταγγελιών.