, Τρίτη
25 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Η «Mona Lisa» σε ρυζοχώραφο στην Ιαπωνία (ΦΩΤΟ)

Την τελευταία του δημιουργία παρουσιάζει το Inakadate, ένα χωριό στην επαρχία Aomori στη βόρεια Ιαπωνία, φημισμένο για την τέχνη ρυζοχώραφών του: στο πρότζεκτ του φετινού καλοκαιριού απεικονίζονται δύο φημισμένα πορτρέτα γυναικών, ένα από τη δυτική και ένα από την ανατολική ιστορία της τέχνης.

Κάθε χρόνο από το 1993, στο Inakadate μεταμορφώνουν τα ρυζοχώραφα σε ζωντανά έργα τέχνης, φυτεύοντας διαφορετικές ποικιλίες ρυζιού σε περίτεχνα σχέδια. Φέτος, στο ένα ρυζοχώραφο απεικονίζεται η εμβληματική «Mona Lisa» του μαιτρ της Αναγέννησης Λεονάρντο ντα Βίντσι και στο άλλο ο πίνακας «Παραλίμνια» του Ιάπωνα καλλιτέχνη του 19ου και 20ού αιώνα Seiki Kuroda, το οποίο είναι ένα πορτρέτο της συζύγου του, Taneko Kaneko.

Για τα πολύπλοκα σχέδια της τέχνης ρυζοχώραφων του Inakadate υπεύθυνος είναι ο πρώην καθηγητής Γυμνασίου Atsushi Yamamoto· χρησιμοποιεί υπολογιστή για να μεταφράσει τις χρωματικές συνθέσεις των πρωτότυπων έργων σε κάτι το οποίο μπορεί να αναπαραχθεί με μόνον επτά χρώματα ρυζιού που θα φυτευτεί στο χωράφι. Τις φετινές δημιουργίες μπορεί κάποιος να τις δει έως τις αρχές Οκτωβρίου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.