, Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

search icon search icon

Ο Ίλια Ίβιτς ξέρει τι φταίει στον ΠΑΟΚ;

Γράφει ο Βασίλης Μάστορας
Πάνω που ο ΠΑΟΚ έδινε την εντύπωση ότι πατάει γερά στα πόδια του και ότι μπορεί να φτάνει στις νίκες παίζοντας συγχρόνως αξιόπιστο ποδόσφαιρο, άρχισε να χάνει τον βηματισμό του. Και επειδή ο Δικέφαλος την αγωνιστική κρίση την πέρασε νωρίτερα υπήρχε η αισιοδοξία στους φίλους του ότι μέχρι το τέλος της περιόδου, δύσκολα θα  βγει από τον ρυθμό του. Αυτόν δηλαδή που υποχρέωνε τους φίλους του να τον χειροκροτούν και τους εχθρούς του να μιλούν με τα καλύτερα λόγια. Σε ποιο βαθμό; Χαρακτηρίζοντας τον ΠΑΟΚ ως την ομάδα που έπαιζε το καλύτερο ποδόσφαιρο τους τελευταίους δύο μήνες.
Ο Δικέφαλος έκανε ένα παιχνίδι γεμάτο πάθος στη Γερμανία κόντρα στη Σάλκε και είχε τρεις χαμηλές πτήσεις με τους Γερμανούς στην Τούμπα, με τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο και την Ξάνθη μέσα στο «σπίτι» του, για το Κύπελλο. Κι αν για τον αγώνα με τη Σάλκε μπορεί να υπάρξουν ελαφρυντικά οι άλλοι δύο αγώνες αποτελούν «καμπανάκι» για τη συνέχεια. Εκεί όπου θα τρώει η μύγα σίδερο και το κουνούπι ατσάλι. Τι περιμένει τον ΠΑΟΚ; Τρείς αγώνες με έναν εκ των Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό στον δρόμο για τον τελικό του Κυπέλλου. Ένα λοιπόν το κρατούμενο. Ακόμη τρία ντέρμπι με τις ίδιες ομάδες για το Πρωτάθλημα, αρχής γενομένης από την Κυριακή που αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό στην Τούμπα. Αγώνες στους οποίους δεν συγχωρούνται τα λάθη και ανεβάζουν την αδρεναλίνη του κόσμου. O ΠΑΟΚ όμως με την εικόνα που έδειξε στους τελευταίους αγώνες, δύσκολα θα μπορέσει να επιβάλει τους δικούς του όρους στα ντέρμπι.
Ο Ιβιτς δήλωσε μετά τον αγώνα του Κυπέλλου με την Ξάνθη, στον οποίο ο Δικέφαλος πήρε την πρόκριση με την ψυχή στο στόμα, ότι ο ΠΑΟΚ θα είναι διαφορετικός στη συνέχεια. Για τις αιτίες που η ομάδα έχει χάσει τον βηματισμό της δεν είπε πάντως τίποτα. Ισως γιατί και ο ίδιος μπορεί να μην ξέρει τους πραγματικούς λόγους, οι οποίοι ίσως να ξεπερνούν την απουσία του τραυματία Κάνιας.
 
 
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.