, Πέμπτη
23 Μαΐου 2024

search icon search icon

Ανατίναξε το σπίτι του προσπαθώντας να σκοτώσει μία κατσαρίδα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: PIXABAY

Ένας άνδρας στην Ιαπωνία προκάλεσε κατά λάθος έκρηξη στο διαμέρισμά του, ενώ προσπαθούσε να εξολοθρεύσει μια κατσαρίδα.

Το περιστατικό, συνέβη την Κυριακή (10/12), στην πόλη Kumamoto, περίπου 230 μίλια νοτιοδυτικά της Χιροσίμα. Ο άνδρας βρισκόταν στο διαμέρισμά του, όταν εντόπισε την κατσαρίδα. Σε μια προσπάθεια να εξοντώσει το έντομο, ψέκασε σημαντική ποσότητα εντομοκτόνου. Ωστόσο, μόλις ένα λεπτό μετά τον ψεκασμό, σημειώθηκε έκρηξη, ανατινάζοντας ένα παράθυρο του μπαλκονιού του διαμερίσματος.

Η έκρηξη είχε ως αποτέλεσμα ο κάτοικος να τραυματιστεί ελαφρά. Η αστυνομική έρευνα για το περιστατικό αποκάλυψε σημάδια φωτιάς κοντά στο kotatsu του θύματος, ένα παραδοσιακό ιαπωνικό τραπέζι θέρμανσης. Η λεπτομέρεια αυτή υποδηλώνει ότι το εντομοκτόνο μπορεί να ήρθε σε επαφή με ηλεκτρική πηγή, προκαλώντας την έκρηξη.

Το Εθνικό Κέντρο Καταναλωτικών Υποθέσεων της Ιαπωνίας (National Consumer Affairs Center of Japan ) έχει εκδώσει προειδοποιήσεις σχετικά με τη χρήση εντομοκτόνων κοντά σε ηλεκτρικές πρίζες, καθώς έχουν υπάρξει πολλές αναφορές για εκρήξεις που συνδέονται με τέτοιες πρακτικές. Τα περιστατικά αυτά αναδεικνύουν τους πιθανούς κινδύνους που συνδέονται με την κακή χρήση των οικιακών χημικών ουσιών.

Αυτή η περίπτωση στο Kumamoto δεν είναι μεμονωμένη. Έχουν υπάρξει περιπτώσεις σε παγκόσμιο επίπεδο όπου προσπάθειες εξόντωσης ζωυφίων με μη συμβατικές ή υπερβολικές μεθόδους οδήγησαν σε ατυχήματα ή καταστροφές. Τέτοια περιστατικά υπογραμμίζουν τη σημασία της τήρησης των οδηγιών ασφαλείας κατά τη χρήση χημικών προϊόντων, ιδίως σε περιορισμένους χώρους όπως τα διαμερίσματα.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.