, Σάββατο
15 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Οι «πνευματικοί γονείς» του Ν. Ανδρουλάκη

Αν δεν τον έχει βαφτίσει, σίγουρα τον έχει υιοθετήσει, έστω και πολιτικά. Ο λόγος για τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος όχι μόνο βρίσκεται κάτω από τις φτερούγες του Αλέξη Τσίπρα, αλλά στην κυριολεξία είναι χειροπόδαρα δεμένος από τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος τον φυλάττει ως «κόρην οφθαλμού» για να μην του τον κλέψει κανείς…

Η τελευταία δήλωση της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, της κυρίας Πόπης Τσαπανίδου, αποκαλύπτει τις ιδιαίτερες σχέσεις μεταξύ Κουμουνδούρου και Χαριλάου Τρικούπη. Η κυρία Τσαπανίδου ούτε λίγο ούτε πολύ είπε ότι οποιαδήποτε συνεργασία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ θα πρέπει να θεωρείται προϊόν εκβιασμού και ομηρίας του Ανδρουλάκη! Μιλάμε βεβαίως για πολιτική ακροβασία που αγγίζει τα όρια της προσβολής τόσο για τη ΝΔ όσο κυρίως για τον ίδιο τον κ. Ανδρουλάκη.

Τον παρουσιάζουν δηλαδή στον ΣΥΡΙΖΑ περίπου ως ένα άβουλο ον που άγεται και φέρεται, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ο Τσίπρας τον κατευθύνει πλήρως από την πρώτη στιγμή που ο κ. Ανδρουλάκης προέβη στις αποκαλύψεις για την επισύνδεσή του.

Η κυρία Τσαπανίδου λοιπόν θεωρεί απαύγασμα της δημοκρατίας μια ενδεχόμενη συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά εκβιασμό την σύγκλιση με τη ΝΔ… «Ανάγονται στη σφαίρα της συνωμοσιολογίας και των ψεκασμένων τα όσα λέει η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ», απαντά ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μάντζος…

Όμως, το κρίσιμο ερώτημα είναι άλλο: Δέχεται ο Νίκος Ανδρουλάκης να τον εξευτελίζουν κατ’ αυτό τον τρόπο ο κ. Τσίπρας και οι συν αυτώ; Να τον θεωρούν περίπου δεδομένο για την… προοδευτική συμμαχία σαν να είναι βαφτισιμιός τους; Να χρησιμοποιούν την περίπτωσή του για να κάνουν αντιπολίτευση και να μην αντιδρά; Να λειτουργούν ως πολιτικοί υποβολείς του και να το δέχεται αγόγγυστα; Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.