, Παρασκευή
27 Ιανουαρίου 2023

Ο πρώην και η νυν αποτυχημένοι δήμαρχοι

Είναι Τετάρτη βράδυ και βρίσκομαι στο καφέ του Ξενοδοχείου «Μακεδονία Παλλάς», με τους συνεργάτες μου. Ξαφνικά εμφανίζεται ο ένας ταλαιπωρημένος τύπος και πλησιάζει στο τραπέζι μας. Με δυσκολία κατάλαβα ότι πρόκειται για τον αποτυχημένο βλαχοδήμαρχο Κασσάνδρας μιας τετραετίας 2014 – 2019, Βασίλη Κυρίτση.

Αφήγηση: Νίκος Καραμανλής (Εκδότης εφημερίδας Karfitsa)

Πλησιάζει στο τραπέζι σηκώνομαι και τον χαιρετάω. Αρχίζει και ψελλίζει χαμηλόφωνα, απευθύνεται σε μένα και μου λέει: «Με εσένα θα τα πούμε μια άλλη φορά σε μέρος που θα έχει κόσμο». Γελάω και του λέω: «Αν δεν βλέπεις, η αίθουσα του λόμπι είναι γεμάτη». Μου απαντά ο βλαχοδήμαρχος: «Όχι, άλλη φορά, μεγάλε δημοσιογράφε…».

Του λέω λοιπόν κι εγώ εξακολουθώντας να γελάω: «Τώρα που βρήκες είναι ευκαιρία, αν ντρέπεσαι εδώ μπορούμε να πάμε στον προαύλιο χώρο». Σαστισμένος ο βλαχοδήμαρχος, προφανώς γιατί δεν περίμενε την αντίδρασή μου τα χάνει … Του λέω «άκου βλαχοδήμαρχε της κακιάς ώρας, είμαι υπερήφανος γιατί η εφημερίδα Karfitsa ήταν η αιτία με τις αποκαλύψεις μας να σε στείλουν στο σπίτι σου οι δημότες της Κασσάνδρας» και μου απαντάει: «Ναι, τα καταφέρατε!!!».

Φύγε λοιπόν από εδώ, αποτυχημένε βλαχοδήμαρχε, γιατί θα αρχίσω να γράφω και για τα υπόλοιπα που δεν προλάβαμε να γράψουμε (θυμάσαι τους φοίνικες στην Καλλιθέα πόσο τους χρέωνες στους δημότες της Κασσάνδρας; 25.000 ευρώ τον έναν… θυμάσαι τις απ’ ευθείας αναθέσεις που έκανες με αστείες αιτιολογίες, θυμάσαι την συνεργασία που είχες με την εταιρεία ΥΔΡΟΦΙΛΗ … του Περτσεμλίδη; Και πολλά αλλά που δεν είναι της παρούσης, πήγαινε να κρυφτείς αποτυχημένε βλαχοδήμαρχε και μην κάνεις ορέξεις για υποψηφιότητα, γιατί θα με αναγκάσεις να μάθουν και τα υπόλοιπα οι δημότες της Κασσάνδρας.

Υ.Γ. Σε λίγο καιρό θα σου κάνει παρέα η νυν αποτυχημένη δήμαρχος Κασσάνδρας, η λογίστρια η Χαλκιά και μαζί μπορείτε να ιδρύσετε τον σύλλογο των «αποτυχημένων βλαχοδημάρχων Κασσάνδρας»!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ KARFITSA