Την πόρτα του Διοικητηρίου πέρασε ο νέος Γενικός Πρόξενος των Η.Π.Α. στη Θεσσαλονίκη κ. Jerrier (Jerry) Ismail προκειμένου να γνωριστεί με τον Υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, κ. Στάθη Κωνσταντινίδη.
Η συνάντηση όπως μάθαμε πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ανάληψης των καθηκόντων του κ. Ismail και στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκαν οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, οι οποίες όπως επισημάνθηκε διανύουν την καλύτερη περίοδο.
Ακόμη συζητήθηκαν ο σταθεροποιητικός ρόλος που διαδραματίζει η Ελλάδα στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, η στρατηγικής σημασίας γεωπολιτική θέση που κατέχουν η Μακεδονία και η Θράκη στα Βαλκάνια, η προσέλκυση αμερικανικών επενδύσεων στους τομείς της ενέργειας και της καινοτομίας, καθώς και η πορεία των σημαντικών έργων υποδομής που βρίσκονται υπό σχεδιασμό και κατασκευή στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα γενικότερα.Από τη συζήτηση δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα πύρινα μέτωπα στον Έβρο.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ KARFITSA



