, Πέμπτη
21 Σεπτεμβρίου 2023

Δ. Θεσσαλονίκης: Ζουν μέσα στα σκουπίδια – Άθλιες συνθήκες για κατοίκους σε Μπότσαρη και Μαρτίου (ΦΩΤΟ+Video)

Στο απροχώρητο έχει φτάσει η κατάσταση με τα σκουπίδια και τα ογκώδη στους δρόμους μεταξύ των οδών Μπότσαρη με Μαρτίου, στην ανατολική Θεσσαλονίκη, με τους πολίτες να ζουν σε γειτονιές που βρίσκονται σε άθλιες συνθήκες υγιεινής.

Η τραγική κατάσταση εξακολουθεί να προβληματίζει τους κατοίκους που καθημερινά ζουν κάτω από αυτές τις συνθήκες με πολλά πεζοδρόμια να έχουν κατακλυστεί από σκουπίδια και ογκώδη, ενώ κάδοι απορριμμάτων είναι υπερχειλισμένοι με αποτέλεσμα όπως ανέφεραν κάτοικοι στο Karfitsa.gr να έχουν εμφανιστεί κατσαρίδες και τρωκτικά δημιουργώντας μια υγειονομική «βόμβα» που μοιάζει έτοιμη να «εκραγεί».

  1. Οδός Γρ. Ξενοπούλου, Ντουλάπα και συρτάρια

2. Στην οδό Φιλελλήνων 13 εντοπίσαμε στρώματα και ντουλάπια

3. Οδός Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη 14. Στρώματα, καναπέδες, ντουλάπια, παλέτες κλείνουν το πεζοδρόμιο

Θεσσαλονίκη: Μπότσαρη σκουπίδια

Για όσους νομίζουν ότι τα ανατολικά είναι πιο «προσεγμένα» από τα δυτικά, κάνουν τεράστιο λάθος. Μια βόλτα στις γειτονιές στα ανατολικά αρκεί για να διαπιστώσει κανείς ότι η περιοχή έχει αφεθεί στην τύχη της. Στρώματα πεταμένα, καναπέδες, μπάζα, ντουλάπια, συρτάρια, μπανιέρες είναι μερικά από τα ογκώδη που έχουν γεμίσει δρόμους και πεζοδρόμια. Σε συνδυασμό με τις τροφές σκύλων και γατιών πάνω στα ογκώδη έχει δημιουργηθεί  ένα «κοκτέιλ» μούχλας και δυσοσμίας που δεν μπορεί κανείς να αναπνεύσει.

4. Οδός Μαυροκορδάτου 20. Υπερχειλισμένοι κάδοι από σκουπίδια κάθε λογής

5. Στην οδό Αλεξάνδρειας 8 βρήκαμε μπάζα και τραπέζι

Οι κάτοικοι δεν αντέχουν άλλο την τραγική κατάσταση της πόλης λόγω των σκουπιδιών που «πνίγουν» τις γειτονιές.

6. Στην οδό Κρήτης 11 εντοπίσαμε μπανιέρα, πλαστική ντουλάπα και μπάζα

7. Στην οδό Μαρτίου αντικρίσαμε κομμάτια από γραφείο

8. Στην οδό Θερμοπύλων 22 βρήκαμε σπασμένες καρέκλες και ξύλα

9. Στην οδό Χαλκιδικής 6 βρήκαμε στρώμα και καναπεδάκι

10. Στην Οδό Ανδρέα Καρκαβίτσα 23 εντοπίσαμε ένα γραφείο, στρώμα και φερτά υλικά

Μάλιστα, πριν από περίπου ένα μήνα η Karfitsa είχε κάνει νέα αυτοψία στην περιοχή. Ωστόσο, η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου με την δημοτική Αρχή να σφυρίζει αδιάφορα και να μην μπορεί να βρει τρόπο να αλλάξει την εικόνα της περιοχής.

@karfitsa.gr Περιοχές του δήμου Θεσσαλονίκης ασφυκτιούν από σκουπίδια και ογκώδη αντικείμενα. #fyp #fy #fygreece #fypgreece🇬🇷 #thessalonikigreece #thessaloniki #dimosthessalonikis #zervasmayor #zervas #skg #streets #greece ♬ πρωτότυπος ήχος – karfitsa