, Πέμπτη
30 Μαρτίου 2023

Θεσσαλονίκη: Πρώτα σκοτεινιάζει και μετά ανάβουν τα φώτα στη Νεάπολη (ΦΩΤΟ)

«Τα φώτα στους δρόμους ανάβουν αφού νυχτώσει». Αυτό περιγράφουν αρκετοί κάτοικοι της Νεάπολης, στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι το τελευταίο διάστημα μόλις αρχίσει ο ήλιος να δύει παρατηρούν συσκότιση στους δρόμους.

Τα μόνα φώτα που βοηθούν στην φωτεινότητα των δρόμων είναι κυρίως εκείνα των καταστημάτων.

«Πλέον νυχτώνει νωρίτερα, όμως τα φώτα καθυστερούν αρκετά να ανάψουν. Για να μπω στην είσοδο της πολυκατοικίας που μένω χρησιμοποιώ τον φακό του κινητού μου για να βρω την κλειδαριά. Δεν έχει καθόλου φως ο δρόμος. Και αυτό ενώ η ώρα είναι 20:00», δηλώνει χαρακτηριστικά κάτοικος.

Κάποιοι άλλοι τονίζουν ότι «δεν γίνεται δρόμοι, ειδικά εκείνοι που δεν βρίσκονται σε κεντρικές οδούς, να μην έχουν φως», εκφράζοντας την ανησυχία τους για την ασφάλεια των γειτονιών τους.

Αν και οι περισσότεροι νομίζουν ότι αρμόδιος για το άνοιγμα και το κλείσιμο των φώτων είναι ο Δήμος στην πραγματικότητα δεν ισχύει, σύμφωνα με όσα αναφέρει στην Karfitsa ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Στέλιος Γκατζές. Αρμόδιος, τονίζει ο αντιδήμαρχος, είναι ο ΔΕΔΔΗΕ. «Πάνω από μια δεκαετία τα φώτα ανάβουν από το ΔΕΔΔΗΕ, ο οποίος έχει συγκεκριμένο ωράριο για το άνοιγμα και το κλείσιμο του δημοτικού φωτισμού, ανεξάρτητα από τους εξωτερικούς παράγοντες που μπορεί να προκύψουν, όπως για παράδειγμα έντονη συννεφιά», σημειώνει ο αντιδήμαρχος.