02:26, Πέμπτη
11 Αυγούστου 2022

Το Dixan λανσάρειτο πρώτο του μπουκάλι από 25% ανακυκλωμένο πλαστικό

Ο τομέας απορρυπαντικών & προϊόντων οικιακής φροντίδας της Henkel Hellas και το Dixan, στο πλαίσιο της δέσμευσης τους για έναν κόσμο πιο καθαρό και για προϊόντα φιλικά προς το περιβάλλον, παρουσίασαν το πρώτο τους μπουκάλι από 25% ανακυκλωμένο πλαστικό, 100% ανακυκλώσιμη συσκευασία και νέα εξελιγμένη φιλική προς το περιβάλλον σύνθεση με περισσότερα από 92% βιοδιασπώμενα συστατικά.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η νέα συσκευασία του Dixan φέρνει την εταιρεία ακόμη πιο κοντά στην υλοποίηση του στόχου της, ώστε έως το 2025 το 70% του όγκου των προϊόντων με πλαστική συσκευασία να αποτελείται τουλάχιστον από 25% ανακυκλωμένο πλαστικό.

Η Ράνια Φιλιππακοπούλου, Marketing & Trade Marketing Director της Henkel για την Ελλάδα και την Κύπρο, δήλωσε σχετικά: «Το Dixan εδώ και 60 χρόνια βρίσκεται σε κάθε Ελληνικό νοικοκυριό. Έχουμε την ευθύνη να προσφέρουμε αξιόπιστα, καινοτόμα προϊόντα που εξασφαλίζουν καθαριότητα και είναι ασφαλή για τους καταναλωτές μας και το περιβάλλον. Η απόφασή μας να ενσωματώσουμε στόχους βιωσιμότητας και το μοντέλο της κυκλικής οικονομίας και στην παραγωγική μας διαδικασία επιβεβαιώνει την καταλυτική συνεισφορά μας στη μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος».

Η Henkel είναι μία από τις πρωτοπόρες εταιρείες στη βιώσιμη ανάπτυξη παγκοσμίως, με την αειφορία να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του DNA και των εταιρικών αξιών της. Στην Ελλάδα, η δέσμευσή της για έναν κόσμο πιο καθαρό εφαρμόζεται μέσα από το ολοκληρωμένο πρόγραμμα αειφορίας «ΓΙΑ ΚΑΛΟ» θέτοντας τη βιωσιμότητα και την κυκλική οικονομία στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της. Ως μία από τις λίγες εταιρείες του κλάδου που διατηρεί παραγωγή στην Ελλάδα, οι ενέργειες αειφορίας του τομέα απορρυπαντικών & προϊόντων οικιακής φροντίδας της Henkel Hellas επεκτείνονται και στην παραγωγική διαδικασία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ