ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Οι προσυνεδριακές αναταράξεις στο ΠΑΣΟΚ και ο «αλγόριθμος» της Θεσσαλονίκης

Ελεάνα Ζαμπάρα Αναρτήθηκε από Ελεάνα Ζαμπάρα
14/02/2026
Πολιτική, Πολιτική & Οικονομία
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
0
Οι προσυνεδριακές αναταράξεις στο ΠΑΣΟΚ και ο «αλγόριθμος» της Θεσσαλονίκης

Η Α’ Θεσσαλονίκης στο συνέδριο του 2022 κατέβηκε με περίπου 200 συνέδρους,
ενώ με τα σημερινά δεδομένα δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 150

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΦΕΝΙΑ ΚΛΙΑΤΣΗ

Η διαδικασία εκλογής των συνέδρων έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 15 Μαρτίου 2026. Την οργάνωση και επίβλεψη της διαδικασίας θα αναλάβει η ΕΔΕΚΑΠ, η οποία θα λειτουργήσει σύμφωνα με τις διατάξεις του καταστατικού του κόμματος. Οι σύνεδροι που αναμένεται να εκλεγούν υπολογίζονται στους 3.800.

Περισσότερες από τρεις ώρες διήρκησε η συνεδρίαση του Οργανωτικού του ΠΑΣΟΚ, ενόψει του Συνεδρίου, έως ότου οι συμμετέχοντες να συμφωνήσουν ότι διαφωνούν με την πλευρά του Νίκου Ανδρουλάκη που έχει και την πλειοψηφία του Οργάνου να καταθέτει την εισήγηση γραπτώς κατά την έναρξη της συνεδρίασης, παρά το ότι   είχε ζητηθεί από την επιτροπή οι προτάσεις για τον τρόπο εκλογής των συνέδρων να έχουν αποσταλεί πριν τη συνεδρίαση, προκειμένου να τις επεξεργαστούν.

Related Post

Κουτσούμπας: «Φασιστική επίθεση» σε μαθήτρια στην Πάτρα – Αδιέξοδο το δίπολο Δημοκρατικών – Ρεπουμπλικάνων στις ΗΠΑ

Οι Times του Λονδίνου TAGάρουν την Ελλάδα με μεγάλο αφιέρωμα για την πρωτοβουλία TAG GREECE του υπ. Τουρισμού

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο για την εποπτεία απαιτήσεων από δάνεια και την προστασία συνεπών οφειλετών

Θεσσαλονίκη με γνώση και γεύση καινοτομίας

Στην εισήγηση που κατατέθηκε προς συζήτηση αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι ο αριθμός των εκλεγμένων συνέδρων θα προσεγγίζει τους 3.800 (3.500 από τις Τοπικές Οργανώσεις της χώρας, συν τους συνέδρους των οργανώσεων του αποδήμου και τους συνέδρους συνδικαλιστικού και επιστημόνων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη) όπως ακριβώς και στο προηγούμενο Συνέδριο, με τη Χαριλάου Τρικούπη να απαντάει και στα περί αλγόριθμου τονίζοντας ότι η κατανομή των συνέδρων των Τοπικών Οργανώσεων θα γίνει χωρίς ποσοστό ή εξίσωση, μακριά από οποιαδήποτε έννοια ή υπόνοια μηχανισμών, με πλήρη αναλογικό τρόπο με βάση την εκλογική επιρροή της παράταξης, σεβόμενοι την ψήφο κάθε ενός ψηφοφόρου του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές.

Για τα πρακτικά οι τόνοι ανέβηκαν με τον Κώστα Πανταζή, τη Χαρά Κεφαλίδου, τον Θοδωρή Μαργαρίτη, την Τόνια Αντωνίου, την Έφη Χαλάτση και τον Στέφανο Παραστατίδη να ζητούν τήρηση του καταστατικού και κατανομή συνέδρων με βάση τις εσωκομματικές εκλογές.

Πάντως και σε αυτό το συνέδριο προβλέπεται μεγάλος αριθμός αριστίνδην συνέδρων στους οποίους περιλαμβάνονται όχι μόνο οι γραμματείς, αλλά και οι αναπληρωτές γραμματείς των νομαρχιακών επιτροπών, όπως αυτοί διορίστηκαν πρόσφατα.

Σε κάθε περίπτωση για όλα αυτά τα ζητήματα θα εκδοθεί πριν την ημερομηνία των εκλογών σχετική εγκύκλιος από τον Γραμματέα της Κ.Ο.Ε.Σ. όπως ακριβώς και στα προηγούμενα συνέδρια ενώ στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου την Κυριακή θα φανεί εάν η εσωστρέφεια θα υποχωρήσει ή οι διαφωνίες θα συνεχίσουν να κυριαρχούν

Ο «αλγόριθμος» της Θεσσαλονίκης

Το συνέδριο του 2022 διεξήχθη με βάση το Μητρώο που είχε προκύψει από τις προεδρικές εκλογές του Δεκεμβρίου του 2021, αυτή τη φορά όμως θα γίνει με βάση το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών στον απόλυτο αριθμό των ψηφοδελτίων, όχι στο ποσοστό. Η Α’ Θεσσαλονίκης στο συνέδριο του 2022 κατέβηκε με περίπου 200 συνέδρους , ενώ με τα σημερινά δεδομένα δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 150. Το 2022 η Β’ Θεσσαλονίκης μετρούσε περίπου 140 με τον αριθμό να πέφτει αυτή τη φορά περίπου στους 100. Με βάση το συγκεκριμένο μοντέλο θα δούμε ενισχυμένα νούμερα σε επίπεδο συνέδρων από την Περιφέρεια , η Πιερία για παράδειγμα έχει 60 , 40 η Χαλκιδική , 40 το Κιλκίς, 45 η Σέρρες , +/- 2 με 3 συνέδρους. Και σε αυτές τις εκλογές όπως και στις προηγούμενες θα τηρηθεί το κομμάτι των ποσοστώσεων δηλαδή 30% στο φύλο και 10% στους κάτω των 35 ετών με έναν σταυρό προτίμησης σε κάθε ψηφοδέλτιο. Κάλπες αναμένεται να στηθούν ανά δήμο ενώ τα πιο τεχνικά ζητήματα θα τα ξεκαθαρίσει η ΝΟΕΣ το αμέσως επόμενο διάστημα.

 

Στο μεταξύ τη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου θα ενεργοποιηθεί η διαδικτυακή πλατφόρμα διαβούλευσης μέσω της οποίας θα μπορεί οποιοδήποτε μέλος ή φίλος του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής να υποβάλλει προτάσεις και να σχολιάζει τα βασικά κείμενα του Συνεδρίου, τη Διακήρυξη, το Πρόγραμμα και το Καταστατικό. Την Τρίτη 17 Φεβρουαρίου θα ενεργοποιηθεί η διαδικτυακή πλατφόρμα διαβούλευσης, μέσω της οποίας θα μπορεί οποιοδήποτε μέλος του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής να θέσει υποψηφιότητα για το Συνέδριο του Κινήματος.

 

Tags: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΠΑΣΟΚ
Share218Tweet137Send

Σχετικά Άρθρα

Κουτσούμπας: Η δυσαρέσκεια εκατομμυρίων Αμερικανών δεν βρίσκει διέξοδο στο δίπολο Δημοκρατικών – Ρεπουμπλικάνων
Πολιτική

Κουτσούμπας: «Φασιστική επίθεση» σε μαθήτρια στην Πάτρα – Αδιέξοδο το δίπολο Δημοκρατικών – Ρεπουμπλικάνων στις ΗΠΑ

Καταδίκη της επίθεσης σε μαθήτρια στην Πάτρα και σχόλιο για τις ΗΠΑ από τον Δημήτρη Κουτσούμπα. Σημείωσε ότι «άρχισαν να...

Αναρτήθηκε από KARFITSANEWS
05/11/2026
Οι Times του Λονδίνου TAGάρουν την Ελλάδα με μεγάλο αφιέρωμα για την πρωτοβουλία TAG GREECE του υπ. Τουρισμού
Οικονομία

Οι Times του Λονδίνου TAGάρουν την Ελλάδα με μεγάλο αφιέρωμα για την πρωτοβουλία TAG GREECE του υπ. Τουρισμού

Σε εκτενές αφιέρωμά τους (εδώ το σχετικό link: A taste of rural Greece, from olive harvest to the City of...

Αναρτήθηκε από KARFITSANEWS
05/11/2026
Next Post
Δ. Θεσσαλονίκης: Ξεκινά η αποκατάσταση των κατεστραμμένων πεζοδρομίων

Δ. Θεσσαλονίκης: Ξεκινά η αποκατάσταση των κατεστραμμένων πεζοδρομίων










Facebook-f Twitter Youtube Instagram

POLITICAL MEDIA GROUP A.E.

Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΣΥΓΓΡΟΥ 206, ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΤΚ 17672
ΑΦΜ: 802878387 – ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ Αττικής
Τηλ: Αθήνα 210 9580876 & Θεσσαλονίκη 2310 278155
Email Γραμματείας: [email protected]

Domain name: karfitsa.gr
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διευθύνων Σύμβουλος: Γεώργιος Ν. Καραμανλής
Δικαιούχος Domain Name: POLITICAL MEDIA GROUP
Διευθύντρια: Φανή Χαρίση
Διευθύντρια Σύνταξης: Ελένη Τουκουσμπαλίδου

Η εταιρεία με την επωνυμία “POLITICAL MEDIA GROUP A.E.” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2026 Karfitsa

LOGO_MHT-1

Μοναδικός αριθμός Μ.Η.Τ. 262048

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa