ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Σήμερα η ΔΕΘ καλείται να τολμήσει την επανεκκίνησή της

Η Θεσσαλονίκη στον δρόμο της αναγέννησης: βιώσιμη ανάπτυξη και νέα ταυτότητα

KARFITSANEWS Αναρτήθηκε από KARFITSANEWS
06/09/2025
Πολιτική
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
0
Σήμερα η ΔΕΘ καλείται να τολμήσει την επανεκκίνησή της

Η Θεσσαλονίκη στον δρόμο της αναγέννησης: βιώσιμη ανάπτυξη και νέα ταυτότητα

Του Στέλιου Αγγελούδη, δημάρχου Δ. Θεσσαλονίκης 

Η 89η ΔΕΘ διεξάγεται σε μια περίοδο όπου η Θεσσαλονίκη προσβλέπει στο μετασχηματισμό της και στη διαμόρφωση της νέας ταυτότητάς της, με καταλύτη την υλοποίηση μεγάλων και μικρότερων έργων υποδομής.  

Είναι γεγονός πως καταγράφεται μια έντονη κινητικότητα στη δρομολόγηση έργων που έχει ανάγκη η πόλη. Η παράδοση σε λειτουργία της βασικής γραμμής του Μετρό, η επέκτασή του τους επόμενους μήνες στην Καλαμαριά, η μεγάλη πρόοδος στο flyover που προχωρά με ασυνήθιστες -για τη Θεσσαλονίκη- ταχύτητες, είναι γεγονότα που αποδεικνύουν στην πράξη πως κάτι αλλάζει.

Related Post

Tη ζωή τους έχασαν δύο λουόμενοι σε παραλίες της Πιερίας και της Χαλκιδικής

Πάνω από 4.000 ευρώ η λεία από 4 ληστείες σε καταστήματα καφέ και ψιλικών

Τηλεφωνική επικοινωνία Μπέρναμ – Τραμπ για την Ουκρανία

Χαλκιδική: Απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς

Όμως το κρίσιμο διακύβευμα για τη Θεσσαλονίκη και τη βιώσιμη αναπτυξιακή της προοπτική στο μέλλον είναι το κλείσιμο των εκκρεμοτήτων που συνθέτουν την παλέτα των διεκδικήσεων της πόλης εδώ και δύο, τουλάχιστον, δεκαετίες. Η επέκταση του 6ου Προβλήτα, οι οδικές και σιδηροδρομικές συνδέσεις του Λιμανιού, η δημιουργία κέντρου logistics στο πρώην στρατόπεδο Γκόνου, η λειτουργία του Τεχνολογικού Πάρκου Thess INTEC, η άφιξη του Μετρό στα δυτικά της πόλης είναι παρεμβάσεις που πρέπει να ολοκληρωθούν με σαφή και συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, ώστε η Θεσσαλονίκη να αλλάξει επίπεδο, λειτουργία και δυναμική. Οι καθυστερήσεις υπενθυμίζουν μια μακρά περίοδο ματαιωμένων σχεδίων και ανεκπλήρωτων υποσχέσεων, τροφοδοτούν τη δυσπιστία και την επιφυλακτικότητα, ενισχύουν το έλλειμα εμπιστοσύνης, δίνουν οξυγόνο στη δημαγωγία και στο λαϊκισμό, θέτουν εμπόδια στο βιώσιμο μέλλον της πόλης. 

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η απαίτηση της μεγάλης πλειοψηφίας των συμπολιτών μας για την ανάπλαση της ΔΕΘ, του σημαντικού αναπτυξιακού βραχίονα της πόλης με όρους που θα της επιτρέψουν να ανακτήσει το ρόλο της ως σημαντικού σημείου αναφοράς στο κοινωνικό, οικονομικό και επιχειρηματικό γίγνεσθαι της Θεσσαλονίκης και ευρύτερα της βόρειας Ελλάδας. 

Στα 100 χρόνια της πορείας της, η ΔΕΘ προσέθεσε στην πόλη, αναδείχθηκε σε κορυφαίο τοπόσημό της με πολυδιάστατη προσφορά, υπηρετώντας με προσήλωση την αναπτυξιακή της δυναμική, την κοινωνική συνοχή, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Σήμερα η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης καλείται να τολμήσει την επανεκκίνησή της, να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα που ορίζει ο εντεινόμενος διεθνής ανταγωνισμός και να επανατοποθετηθεί στον παγκόσμιο εκθεσιακό χάρτη με αξιώσεις. 

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης προσήλθε στο δημόσιο διάλογο για το μείζον ζήτημα της νέας ΔΕΘ με ανοιχτά χαρτιά και συγκεκριμένες, ξεκάθαρες θέσεις από την πρώτη στιγμή. Διεκδικούμε τη δημιουργία ενός μεγάλου Μητροπολιτικού πάρκου στο κέντρο της πόλης, ενός εκτεταμένου, ανοιχτού χώρου πρασίνου που ανταποκρίνεται στη νέα πραγματικότητα της κλιματικής κρίσης. Διεκδικούμε ένα σύγχρονο, βιοκλιματικό εκθεσιακό κέντρο με το μικρότερο δυνατό κτιριακό αποτύπωμα και ένα συνεδριακό κέντρο που θα ενισχύσει τις προσπάθειες της πόλης να καταξιωθεί ως ανερχόμενος τουριστικός συνεδριακός προορισμός. 

Το Μητροπολιτικό πάρκο, το εκθεσιακό και το συνεδριακό κέντρο καθώς και ένας υπόγειος χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων που θα συμβάλει στην ανακούφιση του κυκλοφοριακού είναι παρεμβάσεις που οφείλουν να προχωρήσουν με δημόσια χρηματοδότηση, μακριά από λογικές real estate. 

Η νέα ΔΕΘ στο χώρο όπου γεννήθηκε, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μπορεί και πρέπει να αποτελέσει υγιές παράδειγμα οικονομικής αειφορίας και περιβαλλοντικής ευθύνης.  

Πρόκειται για μια διεκδίκηση που αφορά στο καλό της πόλης. Και για το λόγο αυτό θα την υπηρετήσουμε με συνέπεια και αποφασιστικότητα.  

Tags: ΣΤΕΛΙΟΣ ΑΓΓΕΛΟΥΔΗΣ
Share224Tweet140Send

Σχετικά Άρθρα

Τοξικομανής μαχαίρωσε υπάλληλο του δήμου Αθηναίων!
Βόρεια Ελλάδα

Tη ζωή τους έχασαν δύο λουόμενοι σε παραλίες της Πιερίας και της Χαλκιδικής

Tη ζωή τους έχασαν δύο λουόμενοι σε παραλίες της Πιερίας και της Χαλκιδικής. Όπως έγινε γνωστό από το Λιμενικό Σώμα,...

Αναρτήθηκε από KARFITSANEWS
07/09/2026
Εγνατία Οδός: Πέντε συλλήψεις για τρεις διακινήσεις μεταναστών
Ελλάδα

Πάνω από 4.000 ευρώ η λεία από 4 ληστείες σε καταστήματα καφέ και ψιλικών

Τέσσερις ληστείες, τρεις τετελεσμένες και μία απόπειρα, που σημειώθηκαν τον Μάρτιο στη Θεσσαλονίκη, εξιχνίασε η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Βορείου...

Αναρτήθηκε από KARFITSANEWS
07/09/2026
Next Post
Κλειστοί σήμερα επτά σταθμοί του μετρό λόγω μέτρων ασφαλείας για τη ΔΕΘ

Με εντολή της αστυνομίας κλειστοί οι σταθμοί «Βούλγαρη» και «Νέα Ελβετία» λόγω απειλής










Η εταιρεία με την επωνυμία “POLITICAL MEDIA GROUP A.E.” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).
LOGO_MHT-1

Μοναδικός αριθμός Μ.Η.Τ. 262048

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2026 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa