, Κυριακή
19 Μαΐου 2024

search icon search icon

Ένωση Δικαστών για Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Κατακριτέες» οι ενέργειες που μετατρέπουν τις δικαστικές αίθουσες σε πεδίο επικοινωνιακού σόου

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων καταδικάζει την «αντιθεσμική και αντιδικονομική συμπεριφορά συνηγόρου – προέδρου κόμματος του Ελληνικού Κοινοβουλίου σε βάρος της Προέδρου και της Εισαγγελέως του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Στην ανακοίνωσή της, η Ένωση δικαστών και Εισαγγελέων αναφέρει για την Ζωή Κωνσταντοπούλου ότι «τέτοιου είδους πράξεις, σπάνιες μεν αλλά όχι αμελητέες, συνιστούν πειθαρχικά ελεγκτέες συμπεριφορές, που προσβάλλουν το κύρος των συλλειτουργών της Δικαιοσύνης και υπονομεύουν την εμπιστοσύνη των πολιτών προς το θεσμό«.

«Η Πολιτεία και τα αρμόδια θεσμικά όργανα οφείλουν να λάβουν όλα τα νομοθετικά και λοιπά μέτρα για την αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων» συνεχίζει η ανακοίνωση και καταλήγει: 

«Τα Δικαστήρια αποτελούν χώρους αντιπαράθεσης νομικών και ουσιαστικών ισχυρισμών, προς τον σκοπό της κατίσχυσης του νόμου και της απονομής του Δικαίου. Ενέργειες που αποσκοπούν να μετατρέψουν τις δικαστικές αίθουσες σε πεδίο επικοινωνιακού σόου είναι κατακριτέες και πολύ περισσότερο όταν αυτές προέρχονται από πρόσωπο, που έχει ορκιστεί να διαφυλάττει το Σύνταγμα και να ενδυναμώνει την αρχή του Κράτους Δικαίου».

Όλα αυτά, μετά την ένταση στα δικαστήρια του Βόλου, με την Ζωή Κωνσταντοπούλου να μηνύει δικαστή λέγοντας ότι «παίρνετε εντολές από τον Μπέο».

Όλα αυτά, στην επεισοδιακή ακροαματική διαδικασία στα δικαστήρια του Βόλου κατά τη διάρκεια της δίκης των Θωμά Κλημόπουλου και Αρ. Φραγκουδάκη, μετά από μήνυση δημοτικών συμβούλων της παράταξης Μπέου, για την πρόκληση επεισοδίων σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου το 2017.

Πηγή: NewsIt

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.