, Δευτέρα
17 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Φορτσάρουν δύο στροφές πριν την κάλπη  

Ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη στο Αγρίνιο, Σάββατο 27 Απριλίου 2024. (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ/EUROKINISSI)

Όσο υπάρχουν δημοσκόποι και πολιτικοί αναλυτές που δίνουν ελπίδες στο ΠΑΣΟΚ για τη δεύτερη θέση τόσο αμφίρροπες θεωρούνται για τα κόμματα της κεντροαριστεράς οι εκλογές.

Η «άνετη» διαφορά 4-5% που δίνουν οι περισσότερες δημοσκοπήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ οφείλεται από τη μία στην μεγαλύτερη απήχηση που έχει στην Αττική (κερδίζει κατά κράτος το ΠΑΣΟΚ) όσο και στην εκτίμηση των δημοσκόπων ότι το απολιτίκ και νέο κοινό που προσεγγίζει ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάει στην κάλπη άρα θα εκφραστεί και εκλογικά.

Στην Χαριλάου Τρικούπη επιμένουν ότι τίποτα δεν έχει κριθεί, η περιφέρεια θα ανταποκριθεί μαζικότερα στην κάλπη σε σχέση με τα αστικά κέντρα όπου η αποχή θα είναι μεγαλύτερη τονίζοντας παράλληλα πως οι δημοσκόποι έδιναν άλλο ποσοστό στον ΣΥΡΙΖΑ και στις εθνικές εκλογές εκτιμώντας – λανθασμένα όπως αποδείχτηκε – σε μια μεγαλύτερη συσπείρωση.

Στο ΠΑΣΟΚ συνεχίζουν να επιμένουν στο αφήγημα ότι ο Στέφανος Κασσελάκης στηρίζεται με οποιονδήποτε τρόπο γιατί βολεύει ως εύκολος και διαχειρίσιμος αντίπαλος της Νέας Δημοκρατίας.

Τα μηνύματα από τους υποψηφίους

Ο Νίκος Ανδρουλάκης συνομιλεί καθημερινά με τους υποψήφιους ευρωβουλευτές παίρνοντας feedback από την δική τους προεκλογική εκστρατεία. Τα μηνύματα που λαμβάνει είναι ότι το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να έχει ως βάση το 13-14% και θα αποτελέσει την έκπληξη των εκλογών καθώς η συσπείρωση ανεβαίνει όσο φτάνουμε στην κάλπη και οι πολίτες συνομιλούν και γνωρίζουν τους υποψηφίους του κόμματος.

Παράλληλα κοινή συνισταμένη των περισσότερων υποψηφίων είναι ότι δεν «βλέπουν» ΣΥΡΙΖΑ στην προεκλογική τους εκστρατεία, ένα φαινόμενο όμως που υπάρχει σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις μετά το 2019 και την απώλεια της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ. Τέλος, του προτείνουν να αποφύγει την σύγκρουση-σύγκριση με τον Στέφανο Κασσελάκη καθώς αυτό δεν το επιζητεί κανένας ψηφοφόρος του κέντρου που το μόνο που ζητά από τους υποψηφίους είναι να αναδείξουν τις προβληματικές πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ KARFITSA

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.