, Σάββατο
15 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Κ. Αδάμου: Προάσπιση των εθνικών μας προτεραιοτήτων, όποιο και εάν είναι το αποτέλεσμα των εκλογών

Στις 21 Μαΐου (στην ονομαστική μου εορτή, όπως και χιλιάδων άλλων Ελλήνων & Ελληνίδων) καλούμαστε να αναλάβουμε την ευθύνη για το ποιον θέλουμε να τοποθετήσουμε στο τιμόνι της διακυβέρνησης της χώρας μας. Όπως διαφαίνεται απ’ όλες τις δημοσκοπήσεις, είναι αδύνατο να υπάρξει αυτοδυναμία, οπότε μια κυβέρνηση συνεργασίας είναι επιβεβλημένη.

Δεδομένου αυτού, η στάση του ΠΑΣΟΚ και του Νίκου Ανδρουλάκη είναι πιο ξεκάθαρη από κάθε άλλου κόμματος: είμαστε εδώ για να ενεργοποιήσουμε τη φιλοσοφία συνεργασίας των κομμάτων για τη διακυβέρνηση της χώρας. 

Είμαστε εδώ για να εγγυηθούμε την ασφάλεια της χώρας και την αρμονική της διακυβέρνηση. Βέβαια, κάθε συνεργασία προϋποθέτει εξ ορισμού την ύπαρξη τουλάχιστον δυο μερών, που συμπράττουν άρτια προς αυτήν την κατεύθυνση. Το σίγουρο είναι πως εμείς θα αγωνιστούμε για τη διασφάλιση των εθνικών προτεραιοτήτων μας, καθώς η θέση της Ελλάδας διεθνώς πρέπει να παραμείνει κατ’ αρχάς σταθερή και έπειτα να ενισχυθεί. 

Για να επιτευχθεί όμως αυτό έχουμε θέσει τον πήχυ του εκλογικού μας αποτελέσματος σε ένα ισχυρό διψήφιο πανελλαδικό ποσοστό. Και όταν λέμε «ισχυρό» εννοούμε «ισχυρό». Για να έχει το ΠΑΣΟΚ τη δύναμη να σπάσει τον φαύλο κύκλο των αλαζονικών αυτοδύναμων μονοκομματικών κυβερνήσεων. Σε αντίθετη περίπτωση θα κάνουμε σεβαστή την επιλογή του ελληνικού λαού να μείνουμε στην αντιπολίτευση, καθώς θεωρούμε ότι αυτή είναι η λαϊκή εντολή για τα κόμματα με ποσοστά κάτω του 10%. 

Ωστόσο, αν το ποσοστό μας είναι ικανοποιητικά υψηλό, είμαστε έτοιμοι προγραμματικά και στελεχιακά να ριχτούμε στη διακυβέρνηση της χώρας την επόμενη κιόλας μέρα. Εφόσον επιτευχθούν οι προγραμματικές συγκλίσεις, θα επιδιώξουμε να υπάρξει συμφωνία με πρόσωπα κοινής αποδοχής, κυρίως στο πρόσωπο του Πρωθυπουργού. Είναι όμως αυτονόητο ότι οι Πρωθυπουργοί των υποκλοπών, του δημοψηφίσματος σε 5 εργάσιμες ημέρες, της αναξιοκρατίας και της εγκληματικής  ανευθυνότητας δεν μπορούν να φέρουν εις πέρας ένα πρόγραμμα με στόχο την αλλαγή της χώρας προς το καλύτερο. Ο νέος Πρωθυπουργός απαιτείται να είναι ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής, ένα πρόσωπο που, προφανώς, δεν θα υποδείξει το ΠΑΣΟΚ. Θα είναι το πρόσωπο για το οποίο θα συμφωνήσουμε όλοι μαζί. Άρα, όλα όσα ακούστηκαν τις τελευταίες εβδομάδες, ότι τάχα θέλουμε να επιβάλλουμε αυθαίρετα τον Πρωθυπουργό της χώρας, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Ανέκαθεν ο λαός είχε υψηλές απαιτήσεις από το ΠΑΣΟΚ και το ίδιο ισχύει και τώρα. Είμαστε έτοιμοι και έτοιμες να αποδείξουμε στον ελληνικό λαό ότι νοιαζόμαστε για αυτόν. Είμαστε το μόνο κόμμα που θέτει το ζήτημα της υπογεννητικότητας στην κυρίαρχη πολιτική του ατζέντα. Το ίδιο συμβαίνει με την κοινωνική πολιτική και την στήριξη των νέων, έχοντας πολύ συγκεκριμένη στεγαστική πολιτική, ώστε να μπορέσουν οι νέοι μας να φύγουν από τα σπίτια των γονιών τους και να δημιουργήσουν τη δική τους οικογένεια. Είμαστε το κόμμα που ζητά μείωση του ΦΠΑ στα βασικά προϊόντα και μείωση του φόρου στα καύσιμα, προκειμένου να ανασχεθεί το πληθωριστικό κύμαΕίμαστε αυτοί που προτείνουν στην κυβέρνηση να φορολογήσει τα υπερκέρδη των τραπεζών και των παρόχων ενέργειας, αντί να τους επιτρέπει την αισχροκέρδεια. Και είναι νόμος του ΠΑΣΟΚ η προστασία της πρώτης κατοικίας, την οποία παρέδωσε στα funds ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015 και στα οποία την ξεπουλάει τώρα η ΝΔ.  

Αγωνίστηκα επί τέσσερα χρόνια εντός και εκτός Κοινοβουλίου για την προάσπιση των αξιών, τις οποίες πρεσβεύω και υπηρετώ με αφοσίωση. Είμαι βαθιά πεπεισμένη ότι ο λαός της Β΄ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης θα με εμπιστευτεί εκ νέου, για να παλέψουμε μαζί για μια Ελλάδα περισσότερο δημοκρατική, για μια Ελλάδα ίσων ευκαιριών και κοινωνικής δικαιοσύνης, για μια Ελλάδα που σέβεται τα μικρομεσαία στρώματα, τους νέους της, τις γυναίκες και τους αγρότες, για μια Ελλάδα που διαχειρίζεται ορθά τους πόρους της, για μια Ελλάδα που θέτει στο επίκεντρο την Παιδεία και την Υγεία. Γιατί προέρχομαι από την κοινωνία και μοχθώ για αυτήν… μαζί με αυτήν…

Από την Κοινωνία, για την Κοινωνία!

Κωνσταντίνα Αδάμου 

Βουλευτής Β´ Θεσσαλονίκης 

Εκ νέου υποψήφια Βουλευτής ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ KARFITSA

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.