, Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

search icon search icon

Άλκης: Δολοφονήθηκε από τον… κανέναν

«Ήμουν εκεί, αλλά δεν έκανα τίποτα». Με αυτήν τη στερεότυπη απάντηση οι δώδεκα κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό δύο φίλων του στην οπαδική επίθεση του περσινού Φεβρουαρίου αρνήθηκαν ότι είχαν οποιαδήποτε εμπλοκή με τον θάνατο του νεαρού. Κανείς εξ αυτών δεν παραδέχτηκε ότι κατάφερε έστω και ένα χτύπημα στο σώμα του 19χρονου. Μόνον ένας, ο οποίος κατηγορείται ότι κρατούσε το δρεπάνι, παραδέχτηκε πως τραυμάτισε έναν φίλο του Άλκη.

Ορισμένοι εκ των κατηγορουμένων μάλιστα ζήτησαν συγγνώμη, εξέφρασαν τη λύπη τους για τον θάνατο του 19χρονου, άλλοι εξέφρασαν και τη θλίψη τους, όμως κανείς δεν ανέλαβε οποιαδήποτε ευθύνη της δολοφονικής επίθεσης. «Αυτό είναι παράδοξο. Να ζητάς συγγνώμη για κάτι που λες ότι δεν έχεις κάνει», σχολίασε ο συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας Αλέξης Κούγιας βγαίνοντας από τα δικαστήρια.

Διακόπηκε για σήμερα η δίκη

Η δίκη για την άγρια δολοφονία συνεχίζεται το πρωί της Τρίτης με την κατάθεση του πρώτου μάρτυρα κατηγορίας, του νεαρού που ήταν εκ των τραυματιών της επίθεσης. Πρόκειται για τον νεαρό που έχει καταθέσει λεπτομέρειες σχετικά με όσα έγιναν και είχε εικόνα για τον θάνατο του 19χρονου, παρότι και αυτός τραυματίστηκε από τη μανία των οπαδών που τους επιτέθηκαν.

Κατά τη δεύτερη μέρα της δίκης κληρώθηκαν οι τέσσερις ένορκοι και οι δύο αναπληρωματικοί τους, ενώ η εισαγγελέας της έδρας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης διάβασε το κατηγορητήριο. Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν συνοπτικά επί των κατηγοριών όλοι οι κατηγορούμενοι. Εκτός από τον δέκατο, ο οποίος ανέλαβε την ευθύνη ενός τραυματισμού, ο τελευταίος ισχυρίστηκε πως δεν ήταν καν στο σημείο, αλλά 80 μέτρα μακριά. «Έκανα τον ταξιτζή», είπε και υποστήριξε ότι οδηγούσε το τρίτο αυτοκίνητο και αφού βγήκαν οι εμπλεκόμενοι εκείνος απομακρύνθηκε από το σημείο.

Οι τόνοι στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης ανέβηκαν όταν ο συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας ανέπτυξε τις θέσεις των εντολέων του, της οικογένειας του Άλκη και των δύο τραυματιών. Οι αντιδράσεις προκλήθηκαν για διαδικαστικά ζητήματα και για αυτό το δικαστήριο διέκοψε. Σύμφωνα με τις θέσεις της υποστήριξης την κατηγορία, οι κατηγορούμενοι έχουν ίδια ευθύνη στη δολοφονία του 19χρονου.

Επεισόδια με οπαδούς

Από την πλευρά τους, οι συνήγοροι υπεράσπισης ανέπτυξαν τις νομικές τους θέσεις, με ορισμένους να υποστηρίζουν ότι η κατηγορία πρέπει να μετατραπεί σε θανατηφόρα σωματική βλάβη από ανθρωποκτονία. Ο συνήγορος του οδηγού του τρίτου αυτοκινήτου Βασίλης Ταουξής κατέθεσε στο δικαστήριο μακέτα με το σημείο όπου έγινε η επίθεση, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για τη διευκόλυνση των παραγόντων της δίκης, ενώ ο έτερος συνήγορος του ίδιου κατηγορούμενου Νίκος Χατζηνικολάου ζήτησε να καταθέσει ως μάρτυρας και ο πραγματογνώμονας που έκανε έλεγχο στην κίνηση του τρίτου αυτοκινήτου.

Έξω από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης στη δεύτερη μέρα της δίκης τη Δευτέρα επικράτησε ένταση με τους συγκεντρωμένους οπαδούς του Άρη που συμπαραστέκονται στην οικογένεια του 19χρονου και στους τραυματίες από την επίθεση. Την ώρα της προσαγωγής των δώδεκα κατηγορουμένων τούς αποδοκίμασαν, ενώ κάποιοι κινήθηκαν εναντίον τους και αποτράπηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις. Αργότερα δύο νεαροί λιντσαρίστηκαν σε μεμονωμένο επεισόδιο που έληξε με την παρέμβαση της Αστυνομίας.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.