, Κυριακή
19 Μαΐου 2024

search icon search icon

Χαλκιδική: Ο διπλός ρόλος υποψήφιας του υπόδικου πρώην δημάρχου Σιθωνίας

Η διευθύντρια της ΑΑΔΕ που άσκησε έλεγχο στην υπόθεση των υδρομέτρων ήταν παράλληλα και υποψήφια στο συνδυασμό του Ι. Τζίτζιου που διώκεται κακουργηματικά στην ίδια υπόθεση!

Στον απόηχο της βόμβας μεγατόνων της αποκάλυψης της «Κ», ότι στέλεχος της ΑΑΔΕ, υποψήφια στο ψηφοδέλτιο του υπόδικου πρώην δημάρχου Σιθωνίας διευθύνει υπηρεσία η οποία διενήργησε οικονομικό έλεγχο στην υπόθεση των υδρομέτρων, έγινε προσπάθεια «πυρόσβεσης» από την παρέα του υπόδικου. Χωρίς όμως αποτέλεσμα. Κανείς δεν τους πιστεύει πια. Κανείς.

Πρώτα πρώτα, ή ίδια η «πέτρα του σκανδάλου», η υποψήφια διευθύντρια της ΑΑΔΕ, την επομένη κιόλας του δημοσιεύματος της «Κ», έσπευσε να επικοινωνήσει με παράγοντες του δήμου Σιθωνίας και να τους διαβεβαιώσει ότι θα συνεργαστεί με τον δήμο και θα χορηγήσει τα στοιχεία του επίμαχου οικονομικού ελέγχου που διενεργήθηκε από την υπηρεσία της για την υπόθεση των υδρομέτρων.

Μια δυο μέρες όμως μετά, (τι να μεσολάβησε άραγε;) η κυρία της ΑΑΔΕ και πρόσφατη υποψήφια του υπόδικου, πήρε σβάρνα τα καφενεία και τις γειτονιές στα χωριά του δήμου Σιθωνίας και λέει και ξαναλέει ότι ΔΕΝ έκανε αυτή κανέναν τέτοιον έλεγχο και ότι άδικα βάλλεται από τους «συκοφάντες».

Φυσικά κανέναν δεν ενδιαφέρει τι λέει ο καθένας στις γειτονιές και στα καφενεία. Για την ουσία όμως του πράγματος, έχουμε να τονίσουμε τα εξής: Πρώτον, ο έλεγχος έγινε από την υπηρεσία την οποία διευθύνει η υποψήφια του υπόδικου. Το γνωρίζουμε πολύ καλά όπως και η ίδια το γνωρίζει. Δεύτερον, ο δήμος Σιθωνίας, λίαν συντόμως θα ζητήσει επίσημα τα στοιχεία του ελέγχου, ο οποίος έλεγχος τον αφορά άμεσα γιατί εκτός από εύλογο ενδιαφέρον έχει και έννομο συμφέρον και μάλιστα έννομο συμφέρον εκατομμυρίων ευρώ!

Το νέο όμως είναι, ότι η υπόθεση εμπλοκής την διευθύντριας της ΑΑΔΕ με την παρέα του υπόδικου, έχει φτάσει και στ΄ αυτιά των ανωτέρων της και μάλιστα, σε πηγαδάκια στο προσυνέδριο της ΝΔ της περασμένης Δευτέρας, ακούστηκαν σχόλια από ανθρώπους, οι οποίοι έμαθαν για την υπόθεση στην πραγματική διάστασή της…

Αν αναλογιστεί κανείς όλα τα παραπάνω, αναρωτιέται, πόσο, μα πόσο πολύ χειραγωγεί (μήπως και πιέζει;) τους γύρω του ο υπόδικος; Το να διακινδυνεύει κανείς έτσι αψήφιστα, τιμή, αξιοπρέπεια, καριέρα, τα πάντα, είναι αδιανόητο! Για χάρη τίνος; Του υπόδικου; (ή μήπως για κάτι άλλο;) Για να σωθεί ο υπόδικος- που δεν σώζεται- από την επικείμενη δίκη του Σεπτεμβρίου; Για τί άλλο;

Το θέμα είναι πως ό,τι κι αν κάνει η υποψήφια κυρία της ΑΑΔΕ, είτε συνεργαστεί με τον δήμο Σιθωνίας, όπως επιβάλει το υπαλληλικό της καθήκον, είτε όχι, ο δήμος θα λάβει τα στοιχεία του ελέγχου και θα τα παρουσιάσει στο δικαστήριο. Κι εκεί ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του.

Το ζήτημα είναι να σταθεί στο ύψος της η υποψήφια, γιατί πιστεύουμε ότι δεν έχει καταλάβει ακόμη το ολέθριο λάθος που θα κάνει εάν εμείνει στην θέση που κρατάει ως τώρα, ότι δηλαδή «δεν ξέρει, δεν είδε, δεν γνωρίζει τίποτε για τον έλεγχο», κι ακόμη περισσότερο αν συνεχίσει να εκτίθεται σαν συνεργάτης ενός ανθρώπου του οποίου το βιογραφικό απαρτίζεται από τα άρθρα του ποινικού κώδικα!

Στην ιδιόκτητη λίμνη, όλα καλά;

Σε προηγούμενο άρθρο μας, αναδείξαμε την ύπαρξη μιας «λίμνης» λίγο έξω από τη Νικήτη, η οποία φέρεται να ανήκει στον υπόδικο πρώην και νικημένο στις πρόσφατες εκλογές δήμαρχο.

Να θυμίσουμε τα εξής: «Η λίμνη είναι διαστάσεων 50Χ70 μέτρων (καθαρές διαστάσεις της κοιλότητας της λίμνης) ή 70Χ90 μέτρων μαζί με τα αναχώματα. Διότι η κατασκευή της λίμνης έγινε με χωματουργικές εργασίες αναχωμάτων, ύψους περίπου 4 μέτρων, ώστε να δημιουργηθεί στο εσωτερικό η κοιλότητα της λίμνης. Στρώθηκε στη συνέχεια ένα είδος γεωϋφάσματος στον πυθμένα της λίμνης και στα τοιχώματα, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η αδιαβροχοποίηση και ο διαχωρισμός του νερού από τα χώματα. Πλησίον της λίμνης και των αναχωμάτων των όχθεών της, βρίσκεται ένα σπιτάκι που στεγάζει την γεώτρηση απ’ όπου αντλείται το νερό και γεμίζει η λίμνη»

Η λίμνη στερείται αδειών και εγκρίσεων, κοινώς είναι παράνομη! Και ανήκει στον γνωστό υπόδικο πρώην δήμαρχο. Καλούμε τις αρχές και αρμόδιες υπηρεσίες και ειδικά την εισαγγελία Χαλκιδικής να διερευνήσουν την υπόθεση της «λίμνης».

Το νερό είναι δημόσιο αγαθό και δεν έχει δικαίωμα να το καταχράται κανείς!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ KARFITSA

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.