06:25, Δευτέρα
27 Ιουνίου 2022

Δίκη αγγειοχειρουργού: «Τη νάρκωσε για να ασελγήσει», κατέθεσε ο σύζυγος 

«Ήθελε να την έχει ναρκωμένη και γυμνή, σ’ ένα χώρο που είναι ακατάλληλος για επεμβάσεις. Την ήθελε να την έχει έρμαιο. Να ασελγήσει στο σώμα της». Με αυτά τα λόγια ο σύζυγος της 36χρονης μεσίτριας εξήγησε στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης για ποιόν λόγο ο 42χρονος αγγειοχειρουργός που κάθεται κατηγορούμενος για τον θάνατο της γυναίκας του, την οδήγησε σε εγκαταλειμμένο χώρο του Ιπποκράτειου νοσοκομείου, με την πρόφαση, όπως πιστεύει, να αφαιρέσει τους κιρσούς της.  

Την ώρα που ο κατηγορούμενος επιμένει ότι ο θάνατος της 36χρονης οφείλεται σε ιατρικό λάθος, η οικογένεια του θύματος ζητούν να παραμείνουν τα ισόβια που είχαν επιβληθεί στο πρώτο δικαστήριο, όταν καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο διά παραλείψεως. Στην κατάθεσή του ο σύζυγος της γυναίκας, κατά τη δεύτερη ημέρα της δίκης στο Εφετείο, περιέγραψε πώς έζησε τις ώρες και τις ημέρες της εξαφάνισης της 36χρονης. Πώς έψαχνε από διαμέρισμα σε διαμέρισμα, οι αναφορές στην αστυνομία, στο ΕΚΑΒ, μέχρι και σε εταιρίες ταξί. Ειδικά στις απαντήσεις του γιατρού ο οποίος τους παραπλάνησε και τους μετέφερε ότι η γυναίκα είχε μεν ραντεβού στο νοσοκομείο, όμως δεν είχε πάει ποτέ.  

«Την πέταξε εκεί για να μην τη βρει κανείς», σημείωσε αναφερόμενος στη χαράδρα όπου βρέθηκε το νεκρό σώμα της οκτώ ημέρες μετά. «Όλες του οι ενέργειες ήταν τόσο ψύχραιμες, τόσο σχεδιασμένες. Πρέπει να ήταν με το χρονόμετρο στο χέρι. Πότε να επιστρέψει από τη Χαλκιδική, πότε να πλύνει το αυτοκίνητο για να εξαφανίσει τα ίχνη, πότε να επιστρέψει στη δουλειά του για να μην κινήσει υποψίες για την απουσία του», είπε. «Την ώρα που ήμουν με το παιδί στο νοσοκομείο και την ψάχναμε εκείνος φόρτωνε το σώμα της στο αυτοκίνητο. Έτσι φαίνεται από τις ώρες». Επιβεβαίωσε ότι είδε στον γιατρό ένα έντονο ενδιαφέρον, από τα μηνύματα που διάβασε, μία προσέγγιση. «Είχε το νοσοκομείο για να «ψαρεύει», ανέφερε με νόημα.  

Ο αστυνομικός της υπηρεσίας που εξιχνίασε την υπόθεση, της δίωξης ανθρωποκτονιών της ασφάλειας Θεσσαλονίκης, μετέφερε στο δικαστήριο τα στάδια της στάσης του κατηγορούμενου που αρνούταν να συνεργαστεί και έλεγε ότι δεν είχε σχέση. Όπως και ότι η σορός της γυναίκας εντοπίστηκε από τη διαδρομή που ακολούθησε ο αγγειοχειρουργός όπως αποτυπώθηκε στο gps του κινητού του τηλεφώνου. «Ήταν ψυχρός, ψύχραιμος και κυνικός», τον χαρακτήρισε. 

Η ακροαματική διαδικασία σήμερα Τρίτη ολοκληρώθηκε με την κατάθεση ειδικευόμενου αγγειοχειρουργού εκείνη την περίοδο, ο οποίος εργαζόταν στο νοσοκομείο μαζί με τον κατηγορούμενο. Χαρακτήρισε ακατάλληλο τον χώρο όπου οδήγησε την 36χρονη και ανέφερε ότι οι ειδικευόμενοι δεν κάνουν καμία επέμβαση χωρίς την παρουσία ειδικού. «Σε εκείνον τον χώρο δεν πήγαινα, ήταν εγκαταλειμμένος», σημείωσε. Χαρακτήρισε μάλιστα σκληρά αναισθητικά τα δύο φάρμακα που βρέθηκαν στον οργανισμό της 36χρονης, τα οποία δεν χρησιμοποιούνται για επεμβάσεις κιρσών.