01:33, Τρίτη
16 Αυγούστου 2022

Ελεύθεροι οι κατηγορούμενοι για τη σωρεία διαρρήξεων σε τρεις νομούς

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι τέσσερις νεαροί που συνελήφθησαν από αστυνομικούς του τμήματος εγκλημάτων κατά ιδιοκτησίας της ασφάλειας Θεσσαλονίκης για σωρεία διαρρήξεων σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική και Πιερία.

Οι κατηγορούμενοι για 24 κλοπές και δύο απόπειρες με λεία 68.000 ευρώ σε χρήματα και κοσμήματα με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι μετά τις απολογίες τους, με τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισής τους στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Οι δύο εκ των τεσσάρων είχαν απασχολήσει πάλι τις διωκτικές αρχές για ναρκωτικά. 

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους από τον περασμένο Φεβρουάριο διέρρηξαν τις μονοκατοικίες, με χαρακτηριστικό ότι έκλεβαν παρ’ ότι στο εσωτερικό των σπιτιών οι ένοικοι κοιμόταν. Σε εννέα περιπτώσεις μάλιστα κατηγορήθηκαν ότι έκλεβαν και τα αυτοκίνητα των ιδιοκτητών, τα οποία στη συνέχεια φέρονται ότι πουλούσαν σε κυκλώματα διακινητών μεταναστών αντί 800 έως 1.000 ευρώ.