ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Έρευνα: Πιστοί στις εφαρμογές ντελίβερι οι φοιτητές παρά τις αυξήσεις στις τιμές

Βάσω Μόκκα Αναρτήθηκε από Βάσω Μόκκα
28/01/2022
Ρεπορτάζ
Χρόνος Ανάγνωσης: 2 λεπτά
0

Ρεπορτάζ: Βάσω Μόκκα

Μία δεκαετία μετά την εμφάνιση του e-food στην Ελλάδα, η αγορά του online delivery έχει επεκταθεί και εμπλουτιστεί με νέους “παίκτες”. Σαν ευεργέτης λειτούργησε, φυσικά, η περίοδος της πανδημίας τα τελευταία χρόνια, αφού η απαγόρευση κυκλοφορίας και το περιορισμένο ωράριο λειτουργίας της εστίασης, ώθησε πολλές επιχειρήσεις να επενδύσουν στον κλάδο της διανομής.

Από τους σημαντικότερους παίκτες της αγοράς, η e-food είδε τον κύκλο των εργασιών της το 2020 να ανέρχεται σε 64,4 εκατ., σημειώνοντας αύξηση 49,38%. Η αύξηση του τζίρου της εταιρείας ήταν αποτέλεσμα των παραγγελιών μέσω αυτής.

Related Post

Για βουτιές στην Αγία Τριάδα Θερμαϊκού οι Θεσσαλονικείς – Ισχυρή η παρουσία Βαλκανίων τουριστών (ΦΩΤΟ+Video)

Οι απατεώνες δεν πήγαν διακοπές – Τηλεφωνικές απάτες ακόμη και με τεχνητή νοημοσύνη

Το ελληνικό «αφεντικό» του Κωνσταντίνου Καρέτσα στο Ντόρτμουντ

Έβρος: Αυξημένες οι μεταναστευτικές ροές- Πως Αφρικανοί μετανάστες φτάνουν πανεύκολα στα ελληνοτουρκικά σύνορα

Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκαν και τα οικονομικά της Wolt, παρά το γεγονός ότι κατέφθασε στην Ελλάδα μόλις το 2019. Ο τζίρος της εταιρείας εκτοξεύτηκε στα 12,8 εκατ. ευρώ το 2020, από τα 3 εκατ., που ήταν το 2019, χαρίζοντας της κέρδη που άγγιξαν τα 283.000 ευρώ, ωθώντας με αυτόν τον τρόπο την εταιρεία να επεκταθεί πέρα από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη σε Βόλο, Λάρισα, Πάτρα και Ηράκλειο.

Φυσικά, δεν νοείται να παραληφθεί και το Box, η υπηρεσία online παραγγελίας φαγητού της Cosmote, καθώς όχι μόνο ο τζίρος, αλλά και οι χρήστες της πλατφόρμας υπερδιπλασιάστηκαν από το καλοκαίρι του 2021, κατορθώνοντας έτσι να ξεπεράσει τα 9.000 καταστήματα σε 60 πόλεις σε όλη την Ελλάδα.

Αναμφίβολα, από τους σημαντικότερους πελάτες τους ήταν και είναι οι φοιτητές, γι’αυτό το λόγο η εφημερίδα Καρφίτσα θεώρησε αναγκαίο να τους συμβουλευτεί σχετικά με την πρόσφατη αύξηση τιμών στις πλατφόρμες online delivery.

Συγκεκριμένα, στην έρευνα συμμετείχαν 54 φοιτητές, από τους οποίους οι 12 δήλωσαν ότι ταυτόχρονα με τις σπουδές τους εργάζονται. Στην ερώτηση “Πόσο συχνά χρησιμοποιείτε εφαρμογές ντελίβερι;” 42 από αυτούς δήλωσαν ότι τις χρησιμοποιούν 1-2 φορές την εβδομάδα, ενώ 10 απάντησαν 3-4 φορές και μόλις 2 καθημερινά.

Στην ερώτηση “Ποια εφαρμογή χρησιμοποιείτε συνήθως;” 26 φοιτητές επέλεξαν την e-food, 18 το BOX, 8 την Wolt και 2 διάλεξαν την επιλογή Άλλο, προσθέτοντας την Fagi.

Στην ερώτηση αν έχουν παρατηρήσει την άνοδο της ελάχιστης παραγγελίας στις εφαρμογές online delivery, 32 απάντησαν Ναι και 22 Όχι.

Στην ερώτηση αν επηρέασε η αύξηση των τιμών το πόσο συχνά παραγγέλνουν σε σχέση με το παρελθόν 12 απάντησαν καθόλου, 8 απάντησαν λίγο, 14 απάντησαν μέτρια, 16 πολύ και 4 πάρα πολύ.

Στην ερώτηση αν είναι πιθανότερο να παραγγείλουν αν πετύχουν κάποιου είδους έκπτωση ή κουπόνι 44 απάντησαν θετικά και 10 αρνητικά.

Στην ερώτηση πόσο πιθανότερο είναι να μαγειρέψουν ή να πάρουν take away από το να παραγγείλουν 2 απάντησαν καθόλου, 2 λίγο, 20 μέτρια, 20 πολύ και 10 πάρα πολύ.

Παρατηρούμε, λοιπόν, ότι παρά την μεγάλη αύξηση τιμών στις εφαρμογές ντελίβερι, το γεγονός δεν έγινε ιδιαίτερα αισθητό, μεταξύ των φοιτητών τουλάχιστον, ούτε φαίνεται να τους αποθάρρυνε από το να κάνουν συχνή χρήση τους. Παρόλα αυτά δεν φαίνονται διόλου αρνητικοί στο να τύχουν κάποια έκπτωση ή κουπόνι. Έτσι, μπορούμε να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι οι φοιτητές θα είναι πάντα φοιτητές. Βρέξει, χιονίσει, πέσουν, ανέβουν οι τιμές θα είναι πάντα δίπλα στον κλάδο των διανομών να τον στηρίζουν!

Από την έντυπη εφημερίδα Karfitsa

Share213Tweet133Send

Σχετικά Άρθρα

Αυτόματο προσχέδιο
Θεσσαλονίκη

Για βουτιές στην Αγία Τριάδα Θερμαϊκού οι Θεσσαλονικείς – Ισχυρή η παρουσία Βαλκανίων τουριστών (ΦΩΤΟ+Video)

Ανάσες δροσιάς σε κοντινούς προορισμούς αναζήτησαν πολλοί Θεσσαλονικείς σήμερα Σάββατο 22/08, εν μέσω του κύματος καύσωνα που κάνει την επέλασή...

Αναρτήθηκε από Ελίνα Τουκουσμπαλίδου
22/08/2026
Οι απατεώνες δεν πήγαν διακοπές – Τηλεφωνικές απάτες ακόμη και με τεχνητή νοημοσύνη
Πρώτο Θέμα

Οι απατεώνες δεν πήγαν διακοπές – Τηλεφωνικές απάτες ακόμη και με τεχνητή νοημοσύνη

Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να διευκολύνει σημαντικά την καθημερινότητά μας, φαίνεται όμως ότι αποτελεί πλέον και ένα ακόμη «όπλο» στα...

Αναρτήθηκε από KARFITSANEWS
22/08/2026
Next Post
«Τα σημαντικότερα πράγματα γράφονται και θα γράφονται πάντα με το χέρι»

«Τα σημαντικότερα πράγματα γράφονται και θα γράφονται πάντα με το χέρι»





Η εταιρεία με την επωνυμία “POLITICAL MEDIA GROUP A.E.” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).
LOGO_MHT-1

Μοναδικός αριθμός Μ.Η.Τ. 262048

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2026 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa