, Δευτέρα
04 Δεκεμβρίου 2023

Γιώργος Βήλος (Fraport): Στους στόχους μας η αεροπορική σύνδεση Θεσσαλονίκης – ΗΠΑ αλλά έχουμε δρόμο ακόμα (Video)

Την ανάγκη για στρατηγικό σχεδιασμό ώστε να γίνει πραγματικότητα η αεροπορική σύνδεση Θεσσαλονίκης – ΗΠΑ, που αποτελεί πολυπόθητη επιθυμία για πολλούς Θεσσαλονικείς επιβάτες, υπογράμμισε ο γενικός διευθυντής Ανάπτυξης της Fraport Greece, Γιώργος Βήλος.

Ο ίδιος βρέθηκε σήμερα στο αεροδρόμιο Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη για την εκδήλωση προώθησης και ανάδειξης του ελληνικού πρωινού και σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με την αεροπορική σύνδεση Θεσσαλονίκης – ΗΠΑ απάντησε χαρακτηριστικά τα εξής: «Η σύνδεση με την αμερικανική αγορά δεν είναι εύκολη υπόθεση. Χρειάζεται προσπάθεια, στρατηγικός σχεδιασμός και αποτελεσματική προώθηση του προορισμού της Θεσσαλονίκης στην αγορά της Αμερικής. Θεωρούμε ότι είναι στους στόχους μας αλλά έχουμε δρόμο ακόμα».

Καλή χρονιά για το αεροδρόμιο Μακεδονία παρά την ηχηρή απουσία Ρωσίας, Ουκρανίας και Λευκορωσίας

Ο κ. Βήλος μίλησε και για το πώς κύλησε το 2023, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για μια χρονιά που έφτασε στα επίπεδα του 2019 και μέχρι το τέλος της ενδέχεται να τα ξεπεράσει.

Ειδικότερα: «Η χρονιά φέτος είναι μια καλή χρονιά για το αεροδρόμιο Μακεδονία. Ανέκαμψε πλήρως σε σχέση με το 2019 και μπορεί να έχουμε μια αύξηση της τάξης του 1% στο τέλος της χρονιάς συγκριτικά με το 2019 και 20% συγκριτικά με πέρυσι. Είναι σημαντικό αυτό γιατί έχουμε πλήρη ανάκαμψη ενώ απουσιάζουν σημαντικές αγορές όπως αυτές τις Ρωσίας, της Ουκρανίας και της Λευκορωσίας. Είδαμε ανάπτυξη από άλλες αγορές όπως είναι της Ιταλίας, της Ρουμανίας, της Ελβετίας και της Πολωνίας. Αυτές κάλυψαν το κενό που δημιουργήθηκε από τις αγορές των ρωσόφωνων αγορών».