23:23, Σάββατο
02 Ιουλίου 2022

H Karfitsa στις νέες σύγχρονες και οικολογικές εγκαταστάσεις της ΔΙΟΠΑΣ Α.Ε.

H Karfitsa ξεναγήθηκε στους χώρους της ΔΙΟΠΑΣ Α.Ε. από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Συμεών Διαμαντίδη, εκεί όπου σε λίγους μήνες θα δημιουργηθούν σύγχρονες και πολύπλευρες εγκαταστάσεις που θα «επανασυστήσουν» την έννοια του επιχειρείν

Οι νέες εγκαταστάσεις της εταιρείας ΔΙΟΠΑΣ Α.Ε. που κατασκευάζει δίχτυα με κόμπο και ακομπα για ιχθυοκαλλιέργειες και αλιεία, αθλητικές δραστηριότητες και ποικίλες άλλες χρήσεις, θα μετατρέψουν την Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης σε πόλο έλξης.

Το Σεπτέμβριο αναμένονται να ολοκληρωθούν οι εργασίες στις νέες εγκαταστάσεις των 10.000 τ.μ., οι οποίες έχουν σχεδιαστεί με βάση σύγχρονα και μοντέρνα αρχιτεκτονικά πρότυπα, όπου οι χώροι εργασίες του εργοστασίου θα συνυπάρχουν αρμονικά με ένα ερευνητικό και οικολογικό ενυδρείο, ένα prive χώρο εστιατορίου και ένα cafe για τους εργαζόμενους και επισκέπτες. Η όψη του κτιρίου θα καλύπτεται από μια τεράστια τζαμαρία(στην οποία θα ρέουν νερά) και με αυτόν τον τρόπο εργαζόμενοι και επισκέπτες θα έχουν θέα τον Θερμαϊκό Κόλπο και τον Όλυμπο.

Κύριο μέλημα των νέων εγκαταστάσεων, όπως τόνισε ο πρόεδρος της εταιρείας, είναι οι οικολογικές προδιαγραφές που θα διαθέτουν με στόχο η λειτουργία του εργοστασίου και των υπόλοιπων χώρων να έχουν μηδέν αποτύπωμα στο περιβάλλον. Άλλωστε η εταιρεία έχει ρίξει μεγάλο βάρος στην προστασία του περιβάλλοντος και στην οικολογική συνείδηση, μέσα από καινοτόμες ενέργειες, όπως η «Ιχθυοκοιτίδα», μια πατέντα που συμβάλει στην ανάπτυξη περισσότερων ψαριών στην ανοιχτή θάλασσα. Μάλιστα, πριν από μερικούς μήνες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις και είχε διαπιστώσει στην πράξη ότι ακόμη και μια μικρομεσαία επιχείρηση μπορεί να διαθέτει «πράσινα» , καινοτόμα και χαρακτηριστικά κοινωνικής εταιρικής ευθύνης με την συμβολή της στην καταπολέμηση της ανεργίας. Ταυτόχρονα, οι εγκαταστάσεις είναι σχεδιασμένες ώστε το εργασιακό περιβάλλον να είναι έχει ένα αρκετά υψηλό επίπεδο.

Η επέκταση των νέων εγκαταστάσεων

Η εταιρεία ΔΙΟΠΑΣ Α.Ε. μέσα από μια πορεία δεκαετιών με την μια γενιά της οικογένειας να παίρνει την σκυτάλη από την προηγούμενη, συνεχίζει να εξελίσσεται και να προσαρμόζεται σε νέες πρακτικές φιλικές στο περιβάλλον, με σύγχρονες υποδομές και με μια δυναμική εξαγωγική δραστηριότητα που αγγίζει το 35% του τζίρου της.

Η διευθύντρια εμπορικού της Karfitsa, Κατερίνα Χαρκιολάκη μαζί με τον πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλο της ΔΙΟΠΑΣ Α.Ε. Σίμο Διαμαντίδη