, Τετάρτη
30 Νοεμβρίου 2022

Ισόβια στον «νταή» για το άγριο έγκλημα της Καλλιθέας Πιερίας

Την εσχάτη των ποινών, ισόβια κάθειρξη και 21 μήνες φυλάκιση, επέβαλε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σε 59χρονο τοξικομανή για το άγριο έγκλημα με θύμα 45χρονο κομμωτή, τον περσινό Ιούνιο στην Καλλιθέα Πιερίας. Ο κατηγορούμενος σε παραλήρημα καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης ομολόγησε την πράξη του και μάλιστα κυνικά δεν δίστασε να πει ότι «αν γύριζα τον χρόνο πίσω θα το έκανα πάλι. Δεν είμαι ο εαυτός μου»! 

Το έγκλημα είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο. Ο 59χρονος χτύπησε με γροθιά και με κοντάκι καραμπίνας στο πρόσωπο τον 45χρονο και τον έριξε αναίσθητο. Μετά τον μετέφερε με το αυτοκίνητό του έξω από τον μαντρότοιχο των νεκροταφείων Καλλιθέας Πιερίας. Εκεί καταδικάστηκε ότι έβαλε την κάνη της καραμπίνας στο στόμα του και τον πυροβόλησε εξ επαφής. Μετά τον περιέλουσε με βενζίνη και πυρπόλησε το νεκρό σώμα του για να εξαφανίσει τα ίχνη του εγκλήματος. «Στη συνέχεια πήγα σπίτι και κοιμήθηκα. Όταν ξύπνησα ξεκίνησα για το σούπερ μάρκετ, να ψωνίσω για να φάω και με βρήκαν οι αστυνομικοί», μετέφερε με πρωτοφανή ψυχρότητα στο δικαστήριο λέγοντας ότι συνέχισε την καθημερινότητά του σαν να μην είχε συμβεί τίποτα.   

Τα κίνητρα του δράστη δεν έγιναν ποτέ γνωστά. Όπως μεταφέρθηκε στο δικαστήριο είχε πει στην περιοχή ο ίδιος πως θεωρούσε υπεύθυνο τον 45χρονο για τη σύλληψή του για μία καλλιέργεια χασίς, για το οποίο καταδικάστηκε πρωτόδικα. Στην απολογία του πάντως είπε πως δεν είχε συναίσθηση τι έπραττε επειδή ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών. Το δικαστήριο όμως δεν του αναγνώρισε μειωμένο καταλογισμό. 

Κατά τη διάρκεια της δίκης ο πατέρας του άτυχου 45χρονου ήταν καταπέλτης για τον 59χρονο. «Ήταν τραμπούκος το παιδί μου το εκβίαζε, όπως και άλλους», είπε. Ανέφερε πως ο γιος του ήταν τοξικομανής όμως είχε σχεδόν «καθαρίσει» τα τελευταία χρόνια, ειδικά μετά το ταξίδι τους στην Αυστραλία, με έναν εκ των λόγων την απομάκρυνση από τα κυκλώματα της Πιερίας.  

Ο καταδικασθείς καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης διέκοπτε τη διαδικασία και συμπλήρωνε καταθέσεις και επισημάνσεις, ενώ αντιπαρατέθηκε και με την εισαγγελέα της έδρας. Διαρκώς ζητούσε τη φαρμακευτική αγωγή του. Οι μάρτυρες κατέθεσαν ότι ήταν βίαιος, ότι στο παρελθόν είχε πυροβολήσει και άλλο άτομο και γι’ αυτό είχε φυλακιστεί και κυκλοφορούσε σαν «νταής» στην Καλλιθέα.