, Τρίτη
28 Μαρτίου 2023

«Καμπάνα» στον ιδιοκτήτη σπιτιού που πυροβόλησε επίδοξο διαρρήκτη στο Νέο Ρύσσιο 

Χρηματική ποινή 90 ημερήσιων μονάδων, προς 30 ευρώ η μέρα και 7 μηνών φυλάκισης με τριετή αναστολή, επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε 40χρονο ιδιοκτήτη σπιτιού, ο οποίος τον περασμένο Δεκέμβριο πυροβόλησε και τραυμάτισε στο πόδι επίδοξο διαρρήκτη την ώρα που προσπαθούσε να διαρρήξει την πόρτα του σπιτιού του πρώτου.  

Το δικαστήριο καταδίκασε τον 40χρονο για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης καθ’ υπέρβαση των ορίων άμυνας, με δόλο και για οπλοφορία οπλοχρησία. Αναγνωρίζοντάς τον το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας επέβαλε χρηματική ποινή για το πρώτο αδίκημα και ποινή φυλάκισης για τα υπόλοιπα. Ο 40χρονος στα μέσα Δεκεμβρίου είχε πυροβολήσει με το κυνηγετικό του όπλο στο πόδι 38χρονο Αλβανό τον οποίο αντιλήφτηκε στο σπίτι του στο Νέο Ρύσσιο να προσπαθεί να το παραβιάσει, όπως είπε.  

Ο αστυνομικός που κατέθεσε ανέφερε ότι κοντά στον τραυματία βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία και έχει ήδη σχηματιστεί σε βάρος του δικογραφία για άλλες κλοπές. Πάντως ο 38χρονος μετά την έξοδό του από το νοσοκομείο απελάθηκε στη χώρα του. Στην απολογία του ο 40ρονος ισχυρίστηκε πως φοβήθηκε όταν αντίκρισε τον επίδοξο διαρρήκτη και γι’ αυτό πυροβόλησε. «Δεν ήθελα να τον σκοτώσω, πυροβόλησα χαμηλά», είπε δικαιολογώντας το τραύμα που είχε ο 38χρονος που τραυματίστηκε ελαφρά στο πόδι. Τόνισε μάλιστα πως η περιοχή πλήττεται από διαρρήξεις και κλοπές και γι’ αυτό ήταν υποψιασμένος.