04:46, Δευτέρα
15 Αυγούστου 2022

Καταδίκες για τον τραυματισμό αθλητή σε προπόνηση στη Βέροια

Σε φυλάκιση 12 μηνών με τριετή αναστολή καταδίκασε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βέροιας έναν προπονητή στίβου και έναν πρόεδρο νομικού προσώπου στο οποίο υπάγεται το στάδιο της Βέροιας, που κατηγορήθηκαν για τον τραυματισμό 17χρονου αθλητή το Μάιο του 2019. Ο ανήλικος τότε από την πτώση του κατά τη διάρκεια άλματος επί κοντώ, τραυματίστηκε έτσι που καθηλώθηκε σε αναπηρικό αμαξίδιο.

Το δικαστήριο έκρινε ότι οι δύο κατηγορούμενοι είχαν υποχρέωση να προστατέψουν τον αθλητή ο μεν προπονητής μην επιτρέποντας να κάνει προπόνηση σε μη ασφαλείς εγκαταστάσεις, ενώ ο πρόεδρος του οργάνου ότι δεν συντήρησε τις εγκαταστάσεις αυτές.

Συγκινητική ήταν η κατάθεση της μητέρας του παιδιού η οποία ανέφερε ότι εμπιστεύτηκε τον γιο της στον προπονητή, τον οποίο είχε σαν δεύτερο πατέρα, όμως εκείνος τον άφησε να προπονείται παρά τους κινδύνους.

Ο 17χρονος είχε τραυματιστεί όταν κατά την πτώση του κατέληξε στη βάση του στυλοβάτη του στρώματος του επί κοντώ, που δεν ήταν καλυμμένη. «Αν ήταν καλυμμένη δεν θα συνέβαινε αυτό είναι προφανές», είπε στην απολογία του ο προπονητής του νεαρού ο οποίος χαρακτήρισε ατυχές περιστατικό τον τραυματισμό του. Ο δε πρόεδρος ανέφερε στην απολογία του πώς είχε αρμοδιότητες και με άλλες κοινωνικές υποθέσεις και δεν ήταν δυνατό να παρακολουθήσει εάν κάποια όργανα είναι ακατάλληλα.

Το δικαστήριο έκανε δεκτή την εισαγγελική πρόταση που επίσης ζήτησε να καταδικαστούν κατηγορούμαστε για το αδίκημα της πρόκλησης σωματικής βλάβης από αμέλεια δια παραλείψεως.