18:16, Τετάρτη
29 Ιουνίου 2022

Καταπέλτης η εισαγγελέας ζήτησε την καταδίκη του αγγειοχειρουργού

Την καταδίκη για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο δια παραλείψεως, όπως δηλαδή καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη πρωτόδικα, ζήτησε η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Θεσσαλονίκης για την υπόθεση του θανάτου 36χρονης μεσίτριας στην οποία κατηγορούμενος είναι 43χρονος αγγειοχειρουργός.

Ο ειδικευόμενος γιατρός είχε καταδικαστεί ότι πήγε να υποβάλει σε επέμβαση αφαίρεσης κιρσών τη γυναίκα μέσα σε ακατάλληλο χώρο του Ιπποκράτειο νοσοκομείο και όταν λόγω της αναισθησίας εκείνη έχασε τη ζωή της τη μετέφερε στη Χαλκιδική ο που πέταξε σε ερημικό σκουπιδότοπο.

“Δεν ζήτησε βοήθεια για να γλιτώσει από τις δικές του συνέπειες”, είπε στην αγόρευση της εισαγγελέως της έδρας του εφετείου καταγράφοντας ένα προς ένα τα σημεία που κατά την άποψή της οδηγούν στην ενοχή του κατηγορουμένου.

Η άτυχη 36χρονη βρέθηκε νεκρή στις αρχές Μαΐου 2017 στην ερημική περιοχή της Χαλκιδικής. Είχε χάσει τη ζωή της από τις 26 Απριλίου όταν πήγες στο Ιπποκράτειο για να υποβληθεί στην επέμβαση αφαίρεσης των κιρσών.