01:09, Πέμπτη
30 Ιουνίου 2022

Παρέμβαση εισαγγελέα για το μπούλινγκ στον Εύοσμο

Την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Παναγιωτοπούλου προκάλεσαν οι καταγγελίες πατέρα 11χρονου μαθητή στον Εύοσμο, ότι ο γιος του πέφτει διαρκώς θύμα μπούλινγκ από ομάδα συμμαθητών και συνομηλίκων του.

Συγκεκριμένα ο εισαγγελέας ζήτησε να διενεργηθεί κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση και να διερευνηθούν όλες οι περιπτώσεις που καταγγέλλει ο πατέρας σε βάθος 2,5 χρόνων και για τις οποίες δεν έχουν γίνει καταγγελίες στην αστυνομία για να σχηματιστούν δικογραφίες. Ο εισαγγελέας ζήτησε να εξεταστεί εάν έχει τελεστεί το αδίκημα της πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού και κατ’ εξακολούθηση.

Παράλληλα ζήτησε να διερευνηθούν οι ευθύνες εκπαιδευτικών και αν έχουν τελέσει το αδίκημα της υπόθαλψης εγκληματία, καθώς ο πατέρας του 11χρονου έχει καταγγείλει ότι απευθύνθηκε πολλάκις στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση χωρίς όμως να συγκινηθεί κάνεις από όσα τους είπε.

Η προκαταρκτική εξέταση παραγγέλθηκε στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης η οποία με τη σειρά της θα αναθέσει την έρευνα στην αστυνομία.