Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν μετά την απολογία τους στην ανακρίτρια Θεσσαλονίκης οι κατηγορούμενοι για σωρεία διαρρήξεων μέσα σε έναν μήνα στην ανατολική Θεσσαλονίκης. Οι τέσσερις – με χαρακτηριστικά τατουάζ στα χέρια τους – συνελήφθησαν ύστερα από επιχείρηση των αστυνομικών του τμήματος δίωξης εγκλημάτων κατά ιδιοκτησίας της ασφάλειας Θεσσαλονίκης σε οικισμούς ρομά και όλοι τους είχαν απασχολήσει για κλοπές και ληστείες.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο από τα μέσα Μαΐου μέχρι τα μέσα Ιουνίου διέρρηξαν δώδεκα σπίτια και αυτοκίνητα σε Θέρμη, Πεύκα και Πυλαία με συνολική λεία 17.500 ευρώ σε χρήματα και κοσμήματα. Στην έφοδο που έγινε στα σπίτια τους βρέθηκαν 800 ευρώ και κοσμήματα που αξιολογούνται. Η ομάδα χρησιμοποιούσε ένα συγκεκριμένο αυτοκίνητο, όπως φαίνεται και στο βίντεο από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης, στο οποίο άλλαζαν πινακίδες, που ήταν κλεμμένες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ένας εκ των εμπλεκομένων αναγνωρίστηκε από άλλο βίντεο στο οποίο διακρίνεται το χέρι του και το χαρακτηριστικό τατουάζ του.
Μεταξύ των συλληφθέντων ο ένας είχε αποφυλακιστεί μόλις τον περασμένο Μάρτιο, καθώς τον περσινό Μάιο είχε συλληφθεί για δύο ληστείες και 34 κλοπές, ενώ οι δύο ήταν στη φυλακή για κλοπή 120.000 ευρώ και αποφυλακίστηκαν το περσινό καλοκαίρι.

