11:26, Σάββατο
02 Ιουλίου 2022

Συγκέντρωση διαδηλωτών έξω από το “Αχίλλειον”

Δεκάδες άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από το Αχίλλειον, στη Θεσσαλονίκη για να διαμαρτυρηθούν για την 24χρονη που έπεσε θύμα βιασμού την πρωτοχρονιά.

Οι διαδηλωτές κυρίως νεαρής ηλικίας φωνάζουν συνθήματα, χωρίς να έχει δημιουργηθεί κάποιο επεισόδιο, καθώς μεγάλη είναι η αστυνομική δύναμη.

“Ήρθαμε εδώ για να διαμαρτυρηθούμε γιατί φοβόμαστε να βγούμε και να κυκλοφορήσουμε στον δρόμο, φοβόμαστε γιατί εν τέλει δεν ξέρουμε ποιος είναι δίπλα μας, ποιος είναι στο πλάι μας. Ως που θα φτάσει αυτή η κατάσταση; Δεν υπάρχουν κατάλληλα μέτρα που μπορούν να μας προστατέψουν, σχετικά με τον βιασμό, ώστε να πάμε να μιλήσουμε. Η κοπέλα πήγε να μιλήσει ανοιχτά μετά από δυο μέρες και ακόμη αναρωτιούνται γιατί πήγε να μιλήσει μετά από δυο μέρες. Αν είναι δυνατόν, που ζούμε; Στον μεσαίωνα; Με θλίβει το γεγονός ως 23χρονη να πρέπει να απολογηθώ για μια κατάσταση στην οποία έχει βρεθεί μια σχεδόν συνομήλικη μου και πρέπει να απολογηθεί για ποιο λόγο πήγε σε ένα πάρτυ, στο οποίο ακόμη και να πήγε για να συνευρεθεί ερωτικά, δεν δίνει σε κανένα το δικαίωμα ούτε να την ναρκώνει ούτε να την βιάζει. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να απολογηθούμε που είμαστε εδώ”, δήλωσε κοπέλα για την σημερινή συγκέντρωση.

Στη διαδήλωση συμμετείχε και ο φεμινιστικός σύλλογος, καλώντας όλους σε απεργιακή κινητοποίηση και διαδήλωση στις 8 Μάρτη, ενόψει της παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας αλλά και λόγω της επικαιρότητας των συνεχών καταγγελιών που έρχονται στη δημοσιότητα για θέματα σεξουαλικής βίας.