, Δευτέρα
28 Νοεμβρίου 2022

Συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη συνεργός διαβόητου κακοποιού στην κινηματογραφική απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο

Στα χέρια της αστυνομίας στη Θεσσαλονίκης βρίσκεται από χθες 39χρονος ο οποίος είχε εμπλακεί στην υπόθεση της κινηματογραφικής προσπάθειας απόδρασης του διαβόητου κακοποιού Παναγιώτη Βλαστού με ελικόπτερο από τις φυλακές Τρικάλων. Ο 39χρονος συνελήφθη όταν βρέθηκε ότι είχε ένα πιστόλι και ύστερα από έρευνες αποκαλύφτηκε κρυμμένο στην αυλή του σπιτιού του ένα Καλάσνικοφ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, σε βάρος του ασκήθηκε από την εισαγγελέα ποινική δίωξη για διακεκριμένη οπλοκατοχή και παραπέμφθηκε ν’ απολογηθεί στον ανακριτή από τον οποίο πήρε προθεσμία. Το ίδιο πρόσωπο είναι και στον κατάλογο των κατηγορουμένων για την απαγωγή Πααναγόπουλου, όμως είχε εκτίσει κάθε ποινή που εκκρεμούσε σε βάρος του.

Η κινηματογραφική προσπάθεια απόδρασης είχε γίνει στα τέλη Φεβρουαρίου 2013 όταν σωφρονιστικοί υπάλληλοι είδαν ένα ελικόπτερο να προσεγγίζει την ταράτσα της φυλακής. Ο Βλαστός προσπάθησε δύο φορές να ανέβει σε ανεμόσκαλα που του έριξαν όμως έπεσε στο έδαφος και τραυματίστηκε στο χέρι, όταν η σκάλα μπερδεύτηκε, την ώρα που οι υπάλληλοι πυροβολούσαν στο πλήρωμα του ελικοπτέρου και εκείνοι ανταπέδιδαν από το εσωτερικό του.