, Σάββατο
15 Ιουνίου 2024

search icon search icon

The Comic Con 8: «Πλημμύρισε» κόμικς η Θεσσαλονίκη – Πλήθος επισκεπτών στη διοργάνωση (ΦΩΤΟ+Video)

Πλήθος επισκεπτών κατέκλυσε το τριήμερο 17-19 Μαΐου την όγδοη διοργάνωση του The Comic Con στη ΔΕΘ, όπου καλεσμένοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό, δημιουργοί κόμικς, εκδότες και καλλιτέχνες δίνουν δυναμικό παρών.

Το μεσημέρι της Κυριακής μετά το πέρας των δύο πρώτων ημερών, η κίνηση παραμένει μεγάλη από οικογένειες με παιδιά, παρέες νέων, λάτρεις των κόμικς αλλά και απλών επισκεπτών που με περιέργεια έσπευσαν στο Βελλίδειο για να εισαχθούν στο χώρο της ένατης τέχνης.

Ο Νίκος Δαλαμπύρας, εκθέτης από τις εκδόσεις κόμικς «Ένατη Διάσταση» επισημαίνει στην Karfitsa ότι το κοινό των κόμικς ολοένα και αυξάνεται. «Συμμετέχουμε για όγδοη συνεχόμενη χρονιά στο The Comic Con. Μια εκδήλωση αξιώσεων για τα κόμικς, ίσως η μεγαλύτερη των Βαλκανίων. Οπωσδήποτε ένα κόσμημα για την πόλη της Θεσσαλονίκης και για τους φίλους που αγαπούν τα κόμικς. Δίνει στους κατοίκους όχι μόνο της Θεσσαλονίκης αλλά και των γειτονικών περιοχών την ευκαιρία να ταξιδέψουν στον κόσμο της ένατης τέχνης και να γνωρίσουν από κοντά ανθρώπους που έχουν προσφέρει σε αυτόν τον χώρο. Το μόνο μου παράπονο είναι ότι ως εκθέτης είμαι συνέχεια πίσω από τον πάγκο των εκδόσεών μου και χάνω όλα αυτά τα υπέροχα πρόσωπα, καλεσμένους και δραστηριότητες που στήνονται από τη διοργάνωση με πολύ μεράκι και αγάπη για την ένατη τέχνη. Να έρθετε και να το υποστηρίζετε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς σχετικά με την επισκεψιμότητα στη διοργάνωση, τόνισε τα εξής: «Οπωσδήποτε υπάρχει μια αυξητική τάση στην επισκεψιμότητα. Ο κόσμος των κόμικς ανήκει στη λεγόμενη δημοφιλή κουλτούρα της εποχής μας και εννοείται υπάρχουν πολλοί άλλοι άνθρωποι που έρχονται για να δουν τι τραβάει τους θαυμαστές των κόμικς σε αυτόν τον κόσμο. Με όλα όσα μπορούν να δουν, είμαστε σίγουροι ότι πολλοί από αυτούς θα αρχίσουν να γίνονται θαυμαστές των κόμικς».

Ο χώρος του The Comic Con επέστρεψε φέτος ανανεωμένος, καθώς πέραν του συνεδριακού κέντρου Ιωάννης Βελλίδης, η διοργάνωση εκτείνεται και στο περίπτερο 6 της ΔΕΘ. Η διοργάνωση επέστρεψε με 150 Έλληνες συμμετέχοντες και 19 διεθνείς καλεσμένους.

«Φέτος διανύουμε το 10ο έτος από τη γέννηση του convention. Σε κανονικές συνθήκες θα μιλούσαμε για τη 10η επετειακή διοργάνωση αλλά μεσολάβησαν τα χρόνια της πανδημίας. Φέτος φτάσαμε στο τρίτο σημείο αναφοράς για τη διοργάνωση. Είχαμε ξεκινήσει από τη μικρή όπως φαντάζει σήμερα Αποθήκη Γ’ στο Λιμάνι. Το 2018 μετακομίσαμε στο νέο μας “σπίτι”, στο Βελλίδειο και φέτος το 2024 προσθέσαμε άλλον έναν όροφο όπως έλεγαν παλιά στις οικοδομές, έναν “όροφο” 3.000 τμ, το Περίπτερο 6», ανέφερε τις προηγούμενες ημέρες σε συνέντευξη τύπου ο Λεόντιος Παπαδόπουλος, ένας εκ των διοργανωτών του The Comic Con.

Σημειώνεται πως η είσοδος σε παιδιά κάτω των οκτώ ετών στο The Comic Con είναι δωρεάν, το ημερήσιο εισιτήριο κοστίζει 10 ευρώ και το εισιτήριο τριημέρου 18 ευρώ.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.