19:51, Τετάρτη
29 Ιουνίου 2022

Θεσσαλονίκη: Άρχισε η δίκη για το θάνατο της μεσίτριας από αγγειοχειρουργό

Στην αίθουσα του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Θεσσαλονίκης αναβιώνει αυτή την ώρα η υπόθεση του θανάτου 36χρονης μεσίτριας τον Απρίλιο του 2017. Η άτυχη γυναίκα βρέθηκε νεκρή οκτώ ημέρες αργότερα σε χαράδρα σε ερημική περιοχή της Χαλκιδικής, ύστερα από έρευνες της δίωξης ανθρωποκτονιών της ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Εκεί την πέταξε ειδικευόμενος αγγειοχειρουργός, στα χέρια της οποίας έχασε τη ζωή της όταν την είχε υποβάλει σε εγκαταλειμμένο χώρο του Ιπποκράτειου νοσοκομείου σε επέμβαση αφαίρεσης κιρσών.

Στη συνέχεια αποκαλύφτηκε, όπως αποδείχτηκε και στο πρώτο δικαστήριο, ότι με τη χορήγηση δύο αναισθητικών προκάλεσε τον θάνατο της. Μετά έβαλε το νεκρό σώμα της στο πορτ παγκάζ του αυτοκινήτου και τη μετέφερε στη Χαλκιδική όπου την πέταξε σε χαράδρα.

Οι αστυνομικοί όμως ακολούθησαν την πορεία που είχε καταγράψει το gps του κινητού του και βρήκαν το πτώμα της γυναίκας σε προχωρημένη σήψη.

Πρωτόδικα το δικαστήριο καταδίκασε τον αγγειοχειρουργό σε ισόβια κάθειρξη και επιπλέον δύο χρόνια για την περιύβριση νεκρού.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι ήταν ιατρικό λάθος.