, Σάββατο
25 Μαΐου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη: Με το βλέμμα στο Πάσχα οι ιδιοκτήτες πρακτορείων ΟΠΑΠ για αύξηση στην κίνηση – Πότε αναμένεται να κορυφωθεί

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI

Με το βλέμμα στο Πάσχα βρίσκονται οι ιδιοκτήτες των πρακτορείων ΟΠΑΠ στη Θεσσαλονίκη, αναμένοντας αυξημένη κίνηση λίγο πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Ρεπορτάζ: Ελίνα Τουκουσμπαλίδου

Ως καλές περιόδους για τα πρακτορεία ΟΠΑΠ χαρακτηρίζει τα Χριστούγεννα και το Πάσχα ο πρόεδρος της Ένωσης Πρακτόρων ΟΠΑΠ Κεντρικής Μακεδονίας, Γιώργος Τσατσιάδης, τονίζοντας όμως ότι επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία στους επαγγελματίες του κλάδου.

«Η κινητικότητα είναι σταθερή. Συνήθως όμως τις ημέρες των γιορτών περιμένουμε να αυξηθεί. Η έλευση του Eurojackpot έχει κάνει καλό στην κίνηση, το ίδιο και οι προωθητικές ενέργειες του ΟΠΑΠ. Καλό είναι ότι τα πρακτορεία εκτός από χώροι διασκέδασης λειτουργούν και για την εξυπηρέτηση του κοινού. Ο κόσμος μπορεί να πληρώσει φόρους, ΕΝΦΙΑ, τέλη κυκλοφορίας, λογαριασμούς», σημειώνει μιλώντας στην Karfitsa.

Η κίνηση ενόψει του Πάσχα αναμένεται αυξημένη πριν από την Εβδομάδα των Παθών, ιδιαίτερα δε το τελευταίο Σαββατοκύριακο. Χαρακτηριστικό είναι ότι εκείνες τις ημέρες έρχονται στα πρακτορεία ΟΠΑΠ και πελάτες που δεν ανήκουν στους συνήθεις θαμώνες. Τη Μεγάλη Εβδομάδα πολλοί είναι αυτοί που φεύγουν από τη Θεσσαλονίκη για Πάσχα στο χωριό, ως εκ τούτου η πόλη αδειάζει. Πάντως οι επαγγελματίες διατηρούν τις επιφυλάξεις τους για το πώς θα μεταφραστεί η αυξημένη κινητικότητα σε κέρδος.

«Η περίοδος των Χριστουγέννων κύλησε αρκετά καλά αλλά το οικονομικό αποτέλεσμα ίσως να ήταν οριακά υποδεέστερο. Μπορεί να είχαμε οριακή αύξηση στους τζίρους, αλλά αυτό που έμεινε ως οικονομικό αποτέλεσμα ήταν υποδεέστερο», σύμφωνα με τον κ. Τσατσιάδη.

Όπως συμπληρώνει ο ίδιος στην Karfitsa: «Υπάρχουν θετικά και αρνητικά. Ο αυξανόμενος πληθωρισμός δεν είναι κάτι που μας χαροποιεί. Τα λειτουργικά κόστη δεν μας χαροποιούν. Επίσης οι αυξημένες φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις δυστυχώς εντείνουν το πρόβλημα της αγοράς, τα υψηλά ενοίκια το ίδιο. Το ενθαρρυντικό είναι ότι το ενεργειακό κόστος έχει μειωθεί συγκριτικά με πέρυσι. Πιστεύουμε όμως ότι δεν θα μείνει εκεί. Μετά από λίγους μήνες πάλι θα πάρει ανοδική πορεία».

Μάλιστα τονίζει ότι θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα από το κράτος, αλλά και ευήκοα ώτα, ώστε να εισακουστούν τα αιτήματα των ελεύθερων επαγγελματιών. «Είμαστε σε αχαρτογράφητα νερά. Οι φορολογικές απαιτήσεις που έχει το κράτος απέναντι στον ελεύθερο επαγγελματία γενικότερα είναι αυξημένες. Έχουμε μπει επίσης στην εποχή του MyData. Μπαίνει η ψηφιακή κάρτα εργασίας. Ταυτόχρονα, με την αύξηση του κατώτατου μισθού δεν ξέρουμε πόσες επιχειρήσεις θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν και να κρατήσουν τους ίδιους εργαζόμενους. Είναι πολλά πράγματα τα οποία δεν τα γνωρίζουμε. Αυτά θα φανούν από τον Σεπτέμβριο και μετά. Οι εξισώσεις που καλούμαστε να επιλύσουμε είναι δυσεπίλυτες, και ο εργαζόμενος γιατί δεν βγαίνει οικονομικά με τα χρήματα που παίρνει, αλλά και ο εργοδότης», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.