, Τετάρτη
22 Μαΐου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη: «SOS» από την πολύπαθη Μοναστηρίου – Σκουπίδια, λακκούβες, βρώμικα πεζοδρόμια και παρατημένα παρτέρια (ΦΩΤΟ)

Υπερχειλισμένοι κάδοι, λακκούβες και ρωγμές στους δρόμους, βρώμικα πεζοδρόμια, παρατημένα παρτέρια γεμάτα με ξερά χόρτα και σκουπίδια, καθώς και μία απίστευτη δυσωδία είναι χαρακτηριστικά που θα φέρει στο νου του, όποιος έχει επισκεφθεί την πολύπαθη οδό Μοναστηρίου στη Θεσσαλονίκη.

Έχουν περάσει τρεις μήνες από την τελευταία αυτοψία της «Κ» στον προαύλιο χώρο του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού και οι εικόνες που ακολουθούν αποδεικνύουν ότι η κατάσταση πράγματι δεν έχει βελτιωθεί ούτε εντός ούτε εκτός του χώρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θεσσαλονίκη: Βομβαρδισμένο τοπίο ο δρόμος στο Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό (ΦΩΤΟ-Video)

Σε άθλια κατάσταση ο δρόμος

Σε μία ακτίνα μόλις 300 μέτρων από το τέλος της Εγνατίας και την αρχή της Μοναστηρίου έως και τα φανάρια μετά τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό, η Karfitsa εντόπισε δεκάδες λακκούβες και ρωγμές στο οδόστρωμα, με ορισμένα σημεία να έχουν παλιά άσφαλτο σε αντίθεση με άλλα, στα οποία ήταν καινούργια.

Λόγω της μεγάλης κίνησης που παρατηρείται στο συγκεκριμένο σημείο, δεν χρειάζεται να αναφερθεί, το πόσο επικίνδυνα είναι αυτά τα ελαττώματα στον δρόμο, αφού μπορεί να προκαλέσουν από μηχανική βλάβη σε κάποιο αυτοκίνητο έως και τροχαίο ατύχημα.

Πεζοδρόμια που… σιχαίνεσαι να ακουμπήσουν τα παπούτσια σου

Οι οδηγοί δεν είναι οι μόνοι που υποφέρουν στον συγκεκριμένο δρόμο, αφού η κατάσταση των πεζοδρομίων ίσως να είναι χειρότερη.

Αλλού νέα αλλού παλιά πλακάκια, κουτσουλιές, στίγματα που… φαίνεται να έχουν γίνει ένα με το δάπεδο, ακαθαρσίες από σκύλους και γάτες κατακλύζουν τα πεζοδρόμια κατά μήκος της Μοναστηρίου, όπου στεγάζονται αρκετά καταστήματα εστίασης, όπως και ξενοδοχεία, που προσελκύουν αρκετούς τουρίστες είτε από το εξωτερικό είτε από άλλες πόλεις της Ελλάδας.

«Μύρισε» σκουπίδι

Ένα γνωστό σε όλους μας πρόβλημα είναι ο τεράστιος όγκος σκουπιδιών που ταλαιπωρεί την πόλη.

Θα πίστευε κανείς πώς σε έναν κεντρικό δρόμο όπως η Μοναστηρίου, όπου καθίσταται και πιο εύκολη η διακομιδή των απορριμάτων εξαιτίας του «ανοιχτού» χώρου που επιτρέπει την άμεση στάθμευση των απορριματοφόρων στα σημεία όπου έχουν τοποθετηθεί οι κάδοι, ότι εκείνοι θα αδειάζονταν τακτικά.

Οι φωτογραφίες, όμως, που ακολουθούν αποδεικνύουν το αντίθετο. Υπερχειλισμένοι κάδοι «στολιμένοι» με σακούλες σκουπιδιών γύρω τους δημιουργούν τις ιδανικές προϋποθέσεις για να κάνουν «πάρτι» τρωκτικά και γάτες.

Παρατημένα παρτέρια και δενδροδόχοι

Σε απελπιστική κατάσταση βρίσκονται τα παρτέρια και οι δενδροδόχοι κοντά στον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό.

Σκουπίδια και ξερά χόρτα είναι πεταμένα μέσα στις δενδροδόχους και τα παρτέρια, με τα δεύτερα να είναι άκρως παραμελημένα, αποτελώντας το κατάλληλο καταφύγιο για φίδια.

Το «πράσινο» πονά και ο δήμος κάνει «τα στραβά μάτια», επιτρέποντας τα φυτά να αργοπεθαίνουν.

Αυτό όμως που κρίνεται άξιο απορίας είναι τα τσουβάλια με τα ξερόχορτα που φαίνεται να έχουν ξεμείνει σε διάφορα σημεία έξω από τον σταθμό.

Του κωφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα

Τρεις μήνες μετά και βομβαρδισμένο τοπίο εξακολουθεί να παραμένει ο προαύλιος χώρος του σταθμού, όπου βρίσκονται οι στάσεις των λεωφορείων.

Στάσεις τόσο βρώμικες που δεν θέλεις να κάτσεις, λεκέδες και στίγματα σε αυτές και το οδόστρωμα, λακκούβες και κάδοι γεμάτοι με ξερά χόρτα κάνουν το τοπίο να θυμίζει εργοτάξιο.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.