, Τρίτη
21 Μαΐου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη: Το μήνυμα Δένδια – Τζιτζικώστα για τις ευρωεκλογές (ΦΩΤΟ+Video)

Την κρισιμότητα των ερχόμενων ευρωεκλογών διατύπωσαν από κοινού μετά τη συνάντηση τους στη Θεσσαλονίκη οι Νίκος Δένδιας και Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο συντονιστής της προεκλογικής εκστρατείας της ΝΔ στη Κεντρική Μακεδονία συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη του 70% όπως ανέφερε.

“Είναι απολύτως απαραίτητη η βοήθεια του Τζιτζικώστα για τις ευρωεκλογές, ώστε να πετύχουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Ξέρω πολύ καλά τις δημοσκοπικες μας επιδόσεις και τις όποιες δυσκολίες αντιμετωπίζουμε. Εδώ είναι η ιστορική κητίδα του κόμματος μας, η πατρίδα του Κωνσταντίνου Καραμανλή,εδώ ιστορικά μπορούσαμε να έχουμε μια ανοιχτή επικοινωνία με τους ψηφοφόρους. Και θέλουμε να αποκαταστησουμε αυτή την καλή επικοινωνία. Το διακύβευμα είναι σαφές. Αφορά την ελληνική πορεία στην Ευρώπη, αφορά όμως και την ίδια την Ευρώπη. Πρέπει να αντιμετωπιστεί ο λαϊκισμός, ο ευρωσκεπτικισμός, οι δυνάμεις αυτές που μάχονται την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση” ανέφερε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας.

“Στη μάχη για τις ευρωεκλογές είμαστε μαζί. Οι εκλογές αυτές να διασφαλίσουν ότι η χώρα θα μείνει προσηλωμένη στους στόχους που έχει θέσει στο σημαντικό έργο που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια και η ΕΕ από την άλλη πλευρά θα μπορέσει να συνεχίσει με τις αλλαγές που χρειάζεται να γίνουν την επόμενη 5ετια με μια σωστή πυξίδα και με ανθρώπους που ξέρουν που και τι πρέπει να γίνει τα επόμενα χρόνια” ανέφερε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Τέλος, ερωτώμενος ο Νίκος Δένδιας ξεκαθάρισε πως “δεν θα μεταφερθούν patriot, s300, η χώρα δεν θα στερηθεί αυτά που είναι απαραίτητα για την άμυνα της και την προστασία των καίριων συμφερόντων της πατρίδας”.

Για την φρεγάτα Ύδρα ανέφερε ότι υπήρξε μια εξαιρετικά επιτυχημένη επιχείρηση ανάσχεσης επίθεσης κατά εμπορικού πλοίου. “Ξέρουμε ότι το προσωπικό μας επιχειρεί σε ζώνη κινδύνου, χρειάζεται την απόλυτη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας . Το πλήρωμα αποκτά ανεκτίμητη εμπειρία σε πραγματικές συνθήκες. Αν η Γαλλία διατυπώσει εγγράφως το αίτημα για τα Κροτάλ για την προστασία του Παρισιού στους Ολυμπιακούς Αγώνες η χώρα μας θα συναινέσει” συμπλήρωσε ο υπουργός.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.