, Πέμπτη
20 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Τι κερδίζει η Θεσσαλονίκη από τις συναντήσεις Στ. Αγγελούδη – Κ. Μητσοτάκη

Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Θεσσαλονίκης Στέλιο Αγγελούδη, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023. (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Η συνάντηση του δημάρχου με τον πρωθυπουργό πάντα παρουσιάζει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον καθώς βγαίνουν άκρως ενδιαφέρουσες ειδήσεις. Κάτι ανάλογο αναμένεται να συμβεί και την ερχόμενη Δευτέρα, 20 Μαΐου, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα περάσει το κατώφλι του δημαρχιακού μεγάρου της Θεσσαλονίκης για να συναντηθεί με τον Στέλιο Αγγελούδη.

Ρεπορτάζ: Αναστασία Καρυπίδου

Το πρώτο τετ α τετ των δύο ανδρών έγινε τον περασμένο Οκτώβρη, λίγες ημέρες μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές και την άνετη επικράτηση του κ.Αγγελούδη επί του Κωνσταντίνου Ζέρβα, στην επαναληπτική κάλπη, με ποσοστό 67,33%. Τότε, ήρθε το τηλεφώνημα από το Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό να προσκαλεί το νεοεκλεγέντα δήμαρχο Θεσσαλονίκης σε συνάντηση, εκεί όπου εξετάστηκαν ζητήματα προτεραιότητας για την πόλη αλλά και τα μεγάλα έργα

Σε αυτή τη συνάντηση ο κ.Αγγελούδης στάθηκε στη μεγάλη «πληγή» για τους Θεσσαλονικείς, την καθαριότητα, ζητώντας από τον πρωθυπουργό να στηρίξει οικονομικά τον δήμο προκειμένου να ενισχυθεί ο στόλος με σάρωθρα και πλυστικά. Η ανταπόκριση ήταν άμεση από πλευράς Μητσοτάκη που έδωσε έγκριση για χρηματοδότηση ύψους 8 εκατ. ευρώ.

Λίγο καιρό αργότερα, σε σύσκεψη για το Flyover στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, ο κ.Αγγελούδης εξέφρασε την άποψη πως ο δήμος μπορεί να συμβάλλει στη μείωση του κυκλοφοριακού με τη νυχτερινή αποκομιδή των απορριμμάτων. Για να συμβεί, ωστόσο, θα έπρεπε ενισχυθεί οικονομικά ώστε να καλυφθούν οι βραδινές βάρδιες των υπαλλήλων. Ο κ.Μητσοτάκης εκ νέου έδωσε το «πράσινο φως» ανεβάζοντας το συνολικό ποσό της χρηματοδότησης για την καθαριότητα στα 13 εκατ. ευρώ.

Χαρακτηριστική ήταν άλλωστε και η θερμή χειραψία που αντάλλαξαν στις αρχές Απριλίου στο περιθώριο εκδήλωσης στην Πολίχνη. Εκεί όπου σε σύντομη συνομιλία τους, ο κ. Μητσοτάκης είπε στον δήμαρχο ότι με ικανοποίηση βλέπει να αλλάζει κάτι προς το καλύτερο στην όψη της πόλης – ειδικά στον τομέα της αποκομιδής των σκουπιδιών. «Χαίρομαι διότι βάλαμε κι εμείς το χεράκι μας για να συμβεί αυτό, είπε με νόημα ο κ. Μητσοτάκης στον κ. Αγγελούδη, αναφερόμενος στη χρηματοδότηση.

Στα κέρδη για τη Θεσσαλονίκη είναι επίσης η επιπρόσθετη χρηματοδότηση που διεκδίκησε και έλαβε η νέα δημοτική αρχή από το Πράσινο Ταμείο για την ανάπλαση της Πλατείας Ελευθερίας, όπως και η ενίσχυση για την επέκταση της πεζοδρόμησης της Αγίας Σοφίας, από την Τσιμισκή έως το παραλιακό μέτωπο.

‘Ολα τα παραπάνω ζητήματα, σε συνδυασμό με την αποκατάσταση της Πλατείας Διοικητηρίου μετά από συμφωνία με το υπουργείο Πολιτισμού, αλλά και η θέση του δήμου για την ανάπλαση της ΔΕΘ αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο της νέας συνάντησης που θα έχουν οι κύριοι Μητσοτάκης και Αγγελούδης.

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο δημαρχιακό μέγαρο έχει βεβαίως και σημειολογικό χαρακτήρα, με τον κ.Μητσοτάκη να στέλνει το μήνυμα της αγαστής συνεργασίας με όλους, ανεξαρτήτως της πολιτικής τους προέλευσης. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός θέλει να υπενθυμίσει στους Θεσσαλονικείς πως με την ιδιότητα του βουλευτή τον απασχολούν οι ανοιχτές εκκρεμότητες της πόλης, θέλει να έχει άμεση ενημέρωση για τα προβλήματα και συμμετοχή στην επίλυσή τους.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ KARFITSA


Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.