ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Ξέχασαν για πέντε μήνες σε βρέφος συσκευή παροχέτευσης  

Κώστας Καντούρης Αναρτήθηκε από Κώστας Καντούρης
30/04/2023
Ρεπορτάζ
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
0
Ξέχασαν για πέντε μήνες σε βρέφος συσκευή παροχέτευσης  

Βρέφος μόλις ενός έτους έχασε τον έναν του νεφρό και οι γονείς του καταγγέλλουν γιατρούς του Ιπποκράτειου νοσοκομείου ότι ύστερα από επέμβαση ξέχασαν στο σώμα του τη συσκευή παροχέτευσης υγρών μήκους 10 εκατοστών για πέντε ολόκληρους μήνες!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ Κώστας Καντούρης 

Η οικογένεια προσφεύγει στα Διοικητικά Δικαστήρια, ενώ αποκαλυπτικά είναι όσα αναφέρουν στην αγωγή τους στην οποία απαριθμούν απανωτά λάθη στην αντιμετώπιση της υγείας του παιδιού τους.  

«Ουδείς από τους ιατρούς του εναγόμενου νοσοκομείου, συμπεριλαμβανομένων των θεραπόντων ιατρών του, μπορούσε να δώσει εξήγηση τόσο για το ζήτημα της πυοροούσας χειρουργικής τομής, η οποία είχε καταστεί κυριολεκτικά «ανοικτή πληγή» όσο και για το γεγονός ότι η κατάσταση με τον δεξιό νεφρό του παιδιού μας αντί να καλυτερεύσει αυτή χειροτέρευσε, παρά την επέμβαση που είχε υποβληθεί το Μάιο 2021 για την αποκατάστασή του», αναφέρουν οι γονείς που μαζί με τον γιο τους περνούν έναν Γολγοθά. 

Ο μικρός γεννήθηκε το 2020 με υδρονέφρωση και χρειάστηκε να υποβληθεί σε επέμβαση, που σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις των  γιατρών θα αντιμετώπιζε το πρόβλημά του στον νεφρό, καθώς τέτοιες επεμβάσεις παρουσιάζουν επιτυχία πλήρους αποκατάστασης σε ποσοστό άνω του 95%. Το παιδί γεννήθηκε στις αρχές Οκτωβρίου 2020 και το πρόβλημα που είχε ήταν γνωστό από τον προγεννητικό έλεγχο. Οι γονείς απευθύνθηκαν στην παιδοχειρουργική του Ιπποκράτειου νοσοκομείου, όπου παρά την αρχική συντηρητική αγωγή, κρίθηκε ότι ήταν αναγκαία η επέμβαση για την οριστική επίλυση του προβλήματος του παιδιού. Όπως μάλιστα καταγράφηκε στην αγωγή ο δεξιός νεφρός που παρουσίαζε πρόβλημα, είχε περιορισμένη λειτουργία σε ποσοστό 26%.  

Related Post

Αυτοψία Αγγελούδη στις εργασίες καλλωπισμού της Γούναρη – «Να μπει τέλος στη δικτατορία της μουτζούρας» (ΦΩΤΟ+Video)

Θεσσαλονίκη: Στο γραφείο του Αγγελούδη οι δύο υπάλληλοι καθαριότητας που έσωσαν άστεγο από την πρέσα απορριμματοφόρου (ΦΩΤΟ+Video)

ΔΕΘ: Εγκαίνια για τη 10η Freskon, παρουσία Ανδριανού – «Τόπος συνάντησης της παραγωγής με την επιχειρηματικότητα» (ΦΩΤΟ+Video)

Ανδριανός από Θεσσαλονίκη: Έχουμε σταθεί δίπλα στους αγρότες, αν χρειαστεί θα πάρουμε περαιτέρω μέτρα στήριξης (Video)

«Ενώ μετά την επέμβαση του Μαΐου είχαν διενεργηθεί δύο υπερηχογραφικοί έλεγχοι, στις 29-6-2021 και 20-8-2021, στις 19-10-2021 με εισαγωγή την ίδια ημεροχρονολογία στην Παιδοχειρουργική Κλινική διενεργήθηκε και το προγραμματισμένο Διουρητικό Νεφρόγραμμα, όμως από την τελευταία αυτή εξέταση προέκυψε ότι η κατάσταση του δεξιού νεφρού του τέκνου μας αντί να βελτιωθεί, είχε επιδεινωθεί», αναφέρουν οι γονείς. Παρ’ ότι μάλιστα η πληγή ήταν ανοιχτή χρειάστηκε να περάσουν πέντε μήνες τον Οκτώβριο του 2021 για να διαπιστώσουν πρώτη φορά «την ύπαρξη ξένου σώματος», όπως αναφέρεται στις εξετάσεις. 

«Ξέχασαν την παροχέτευση» 

Οι γονείς περιγράφουν στην αγωγή ότι σοκαρίστηκαν απ’ όσα συνέβησαν και γι’ αυτό απευθύνθηκαν άμεσα σε ιδιωτική κλινική, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν οι γιατροί να σώσουν τον νεφρό του. «Δεν ξέχασαν ένα χειρουργικό εργαλείο, αλλά την παροχέτευση που τοποθετείται για να αφαιρεί τα υγρά. Είναι κάτι που είναι εμφανές, δεν είναι μία γάζα μία βελόνα, το τοποθετείς στο τέλος της επέμβασης και το βλέπουν οι γιατροί, φαίνεται. Από εκεί καταλαβαίνουν ότι κλείνει η πληγή. Όταν έδωσαν το εξιτήριο έπρεπε να το αναφέρουν ότι δεν βρέθηκε πουθενά», σημείωσε μιλώντας στην Karfitsa ο συνήγορος των γονέων Χρόνης Χατζημιχαήλ.   

Το βρέφος εκπροσωπούμενο από τους γονείς του αξιώνει ποσό που υπερβαίνει τις 130.000 ευρώ από το νοσοκομείο για ηθική βλάβη και μόνιμη αναπηρία, καθώς η παροχέτευση που έμεινε όλο αυτό το διάστημα δίπλα στον νεφρό τον κατέστρεψε εντελώς, όπως επισημαίνουν. «Αυτό μπήκε εντελώς μέσα, δεν το είδαν και δεν έδωσαν εξιτήριο. Είναι κάτι που το τραβάς και το βγάζεις λίγο πριν πάρει εξιτήριο ο ασθενής. Θα έπρεπε να το διαπιστώσουν επειδή η πληγή πυοροούσε από εκεί. Δημιούργησε φλεγμονή. Τους έλεγαν ότι είναι συνηθισμένο, γίνονταν υπέρηχοι και δεν το έβλεπαν, που φαίνεται σε μία απλή ακτινογραφία. Αυτό έφτασε τόσο κοντά στον ήδη επιβαρυμένο δεξί νεφρό, που τον κατέστρεψε», σημείωσε ο κ. Χατζημιχαήλ. Τόνισε ακόμη πως η πράξη τους αγγίζει τα όρια του αξιόποινου για το αδίκημα της έκθεσης.  

«Η συμπεριφορά των θεραπόντων ιατρών και του λοιπού ιατρονοσηλευτικού προσωπικού της παιδοχειρουργικής κλινικής του εναγόμενου, αποτέλεσε τη μοναδική αιτία της έκπτωσης της ήδη επιβαρυμένης λειτουργίας του δεξιού νεφρού άλλως επιβάρυνε περαιτέρω την ήδη την επιβαρυμένη λειτουργικότητά του και σε κάθε περίπτωση απέκλεισε κάθε ελπίδα για οριστική αποκατάσταση της υδρονέφρωσης, με συνέπεια να καταστεί αναπόφευκτη η χειρουργική αφαίρεσή του», καταλήγουν οι γονείς στην αγωγή τους.  

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ KARFITSA

Tags: Θεσσαλονίκη
Share213Tweet133Send

Σχετικά Άρθρα

Αυτοψία Αγγελούδη στις εργασίες καλλωπισμού της Γούναρη – «Να μπει τέλος στη δικτατορία της μουτζούρας» (ΦΩΤΟ+Video)
Θεσσαλονίκη

Αυτοψία Αγγελούδη στις εργασίες καλλωπισμού της Γούναρη – «Να μπει τέλος στη δικτατορία της μουτζούρας» (ΦΩΤΟ+Video)

Αυτοψία στη Δημητρίου Γούναρη, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη έργα καλλωπισμού και αποκατάστασης, ώστε ο κεντρικός άξονας της πόλης να έχει...

Αναρτήθηκε από Ελίνα Τουκουσμπαλίδου
24/04/2026
Θεσσαλονίκη: Στο γραφείο του Αγγελούδη οι δύο υπάλληλοι καθαριότητας που έσωσαν άστεγο από την πρέσα απορριμματοφόρου (ΦΩΤΟ+Video)
Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη: Στο γραφείο του Αγγελούδη οι δύο υπάλληλοι καθαριότητας που έσωσαν άστεγο από την πρέσα απορριμματοφόρου (ΦΩΤΟ+Video)

Στο γραφείο του υποδέχτηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, τους δύο υπαλλήλους καθαριότητας, οι οποίοι έσωσαν άστεγο που βρέθηκε μέσα...

Αναρτήθηκε από Ελίνα Τουκουσμπαλίδου
24/04/2026
Next Post

Θεσσαλονίκη: Σε Μονάδα Εγκαυμάτων ο χειριστής γερανού που έπαθε ηλεκτροπληξία

 

Η εταιρεία με την επωνυμία “NK MEDIA GROUP” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).

LOGO_MHT-1

Μοναδικός αριθμός Μ.Η.Τ. 242122

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2026 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa