00:00, Παρασκευή
20 Μαΐου 2022

Υπόθεση βιασμού 24χρονης: Σε στενό κλοιό οι επαφές, τα μηνύματα και οι συναντήσεις 

Ρεπορτάζ Κώστας Καντούρης

Η βεντάλια των ερευνών ανοίγει ολοένα και περισσότερο για να εξεταστούν οι καταγγελίες ότι πίσω από τις διοργανώσεις των περιβόητων πάρτι στη Θεσσαλονίκη κρύβονται κυκλώματα μαστροπών. Όσα άρχισαν να αποκαλύπτονται μετά την καταγγελία της 24χρονης η οποία υποστηρίζει ότι έπεσε θύμα βιασμού, παίρνουν καθημερινά τη μορφή χιονοστιβάδας, αναφορικά με τις διοργανώσεις και ειδικά τα πρόσωπα, όπως και η εμπλοκή καταστημάτων. Αυτά που φαίνεται ότι λειτουργούσαν ως βασικά κέντρα αλίευσης νεαρών γυναικών. 

Οι αστυνομικοί της δίωξης οργανωμένου εγκλήματος, έγκυρες πληροφορίες της Karfitsa ανέφεραν πως ξεκινούν με την πρώτη ομάδα των συμμετεχόντων στο πάρτι για το οποίο έγινε η καταγγελία του βιασμού. Αναζητώντας την άκρη του νήματος ξεκινούν από τον φερόμενο διοργανωτή του συγκεκριμένου πάρτι, το όνομα όμως του οποίου εμφανίζεται και σε άλλες καταγγελίες. Αυτή που κατέθεσε ο δικηγόρος Νίκος Διαλυνάς, μεταφέροντας το μήνυμα που έλαβε από μία γυναίκα, όπως και αυτή που αποκαλύφτηκε πρόσφατα από γυναίκα που ισχυρίζεται ότι έπεσε θύμα του πριν λίγα χρόνια και μάλιστα ξύπνησε μέσα στο σπίτι του, όπως μετέφερε και ο συνήγορός της Όθων Παπαδόπουλος.  

Συνεχίζουν με τους συμμετέχοντες τέσσερις νεαρούς από την Αθήνα, ο ένας εκ των οποίων μάλιστα συνελήφθη με την κατηγορία της γενετήσιας πράξης χωρίς συναίνεση, μετά τη μήνυση της 24χρονης και ο δεύτερος συνελήφθη για παραβίαση των μέτρων περί μολυσματικών ασθενειών, καθώς στο δικό του όνομα καταγράφηκε η σουίτα που νοικιάστηκε. Η δίωξη οργανωμένου εγκλήματος διερευνά με ποιόν τρόπο οργανώθηκε το συγκεκριμένο πάρτι, ποιοι ήταν αυτοί που πλήρωσαν και πόσα και τί περιλάμβανε το «μενού» της διοργάνωσης, πέραν των ποτών.  

Στο «μικροσκόπιο» της έρευνας έχουν τεθεί οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και τα κινητά τηλέφωνα των πέντε. Θεωρούν πως από τα μηνύματα που έχουν ανταλλαγεί και τις κλήσεις που έγιναν τις επίμαχες ώρες πριν και μετά το πάρτι, θα διαλευκάνουν τις λεπτομέρειες της διοργάνωσης. Κυρίως όμως ελπίζουν να αποκαλυφτούν οι λεπτομέρειες για τη συμμετοχή των νεαρών στο συγκεκριμένο πάρτι, καθώς πιστεύεται ότι παρόμοιες διοργανώσεις είχαν προηγηθεί στο ίδιο ξενοδοχείο με συμμετέχοντες ανάλογου οικονομικού βεληνεκούς.  

Η εμπλοκή των ναρκωτικών 

Οι αναφορές που έχουν κρατήσει οι εισαγγελικές αρχές από τις καταθέσεις μαρτύρων για την κύρια υπόθεση του πάρτι στο πολυτελές ξενοδοχείο και την καταγγελία του βιασμού, είναι αυτές που καθόρισαν και τις διαστάσεις που παίρνει η έρευνα. Οι κοπέλες τις οποίες είδε η παρέα της 24χρονης, αλλά κυρίως όσα γράφηκαν στις καταθέσεις και σχετίζονται με χρήση ναρκωτικών.  

Σε αυτό το σημείο έχει επικεντρώσει τις καταγγελίες που εδώ και μία εβδομάδα κάνει ο ποινικολόγος Νίκος Διαλυνάς. Μιλάει για «παρέες που διακινούν κοκαΐνη» και «ποτίζουν» νεαρές κοπέλες που πέφτουν θύματα. Μέσα σε αυτές και η νεαρή την καταγγελία της οποίας μετέφερε – με αναφορά του – στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Άγγελο Καμηλάρη. Η αναφορά διαβιβάστηκε την Τρίτη στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο και ο οποίος ανέθεσε σε εισαγγελέα να την εξετάσει.  

Στη συγκεκριμένη αναφορά πέραν των σοκαριστικών που εμφανίζεται να καταγγέλλει η γυναίκα, ότι δηλαδή η «αλίευση» των νεαρών γυναικών γινόταν μέχρι και μέσα από σχολικές εκδρομές ανηλίκων μαθητριών της γ’ λυκείου, γίνεται λόγος για εμπλοκή αστυνομικών. Εκεί γίνεται η σύνδεση των καταγγελλόμενων κυκλωμάτων μαστροπείας με κυκλώματα «ελέγχου» της νύχτας. Πρόσωπα που γνωρίζουν τη νύχτα στη Θεσσαλονίκη έλεγαν ότι παρέες τέτοιων γυναικών βρίσκονται συχνά – πυκνά στην «πρώτη γραμμή» των καταστημάτων. «Από τα μαγαζιά φτάνουν στα ξενοδοχεία. Ο δρόμος είναι γρήγορος και εύκολος», έλεγαν με νόημα.  

Το βέβαιο είναι πως στη νύχτα της Θεσσαλονίκης κάτι συμβαίνει και πως κάποιες γυναίκες, οι οποίες φέρονται να υποστηρίζουν ότι πέρασαν παρόμοιες ή και χειρότερες καταστάσεις από την 24χρονη, έχουν αποφασίσει να μιλήσουν.  

Από την έντυπη εφημερίδα Karfitsa