Μεταβολή του καιρού αναμένεται σήμερα, Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου, με παροδικές νεφώσεις κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια της χώρας. Από τις μεσημβρινές ώρες θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες αρχικά στα βορειοδυτικά, οι οποίες σταδιακά θα επεκταθούν σε περισσότερες περιοχές.
Σύμφωνα με το meteo, οι βροχοπτώσεις αναμένεται να επεκταθούν κατά τη διάρκεια της ημέρας προς τα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, ενώ τα φαινόμενα θα συνεχιστούν έως τις βραδινές ώρες.
Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές στα νότια. Στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 5 έως 23 βαθμούς, ενώ στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη από 3 έως 24 βαθμούς Κελσίου.
Στην Ήπειρο η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 25 βαθμούς, ενώ στη Θεσσαλία θα κινηθεί από 7 έως 25 βαθμούς. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 6 έως 25 βαθμούς.
Στην Κρήτη οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 8 έως 24 βαθμούς, ενώ στα Επτάνησα από 13 έως 24-25 βαθμούς. Στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 22-24 βαθμούς, ενώ στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου έως τους 24-25 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι
Οι άνεμοι σε Αιγαίο και Ιόνιο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις, με εντάσεις 3-4 μποφόρ και τοπικά έως 5 μποφόρ.
Ο καιρός σε Θεσσαλονίκη και Αττική
Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, κυρίως κατά τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση έως 2-3 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου.
Στην Αττική αναμένονται παροδικές νεφώσεις, με τους ανέμους να πνέουν από διάφορες διευθύνσεις έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια και ανατολικά του νομού οι ελάχιστες τιμές θα είναι κατά 2-3 βαθμούς χαμηλότερες.



