03:45, Σάββατο
28 Μαΐου 2022

«Ιστορίες με …κάρυ» Γιάννης Ασλάνης: Ο τουρισμός είναι πιο ευαίσθητο προϊόν από τα … τρόφιμα!

Δέκα ερωτήσεις αναζητούν δέκα σύντομες απαντήσεις. Πρόσωπα της Θεσσαλονίκης, από όλους τους χώρους, μοιράζονται με τους αναγνώστες της εφημερίδας «Karfitsa» πτυχές της ζωής τους και αδημοσίευτες φωτογραφίες σε μια διαφορετική – μίνι συνέντευξη.

Από την Αναστασία Καρυπίδου

Είναι πρόεδρος του Thessaloniki Convention Bureau και διευθυντής στο ξενοδοχείο Grand Hotel Palace. ‘Ανθρωπος του τουρισμού ο Γιάννης Ασλάνης γνωρίζει την πόλη και τις ανάγκες της όσο λίγοι. Μέλος μίας …ιδιαίτερης παρέας, πατέρας τεσσάρων παιδιών, πέραν όλων των άλλων «παλεύει» μέσα σε οικονομική κρίση, πανδημία και πόλεμο για να καταστεί η Θεσσαλονίκη συνεδριακός προορισμός.

Αντέχει ο τουρισμός πανδημίες και πολέμους;

Ο τουρισμός, όπως συνηθίζουμε να λέμε οι εμπλεκόμενοι, είναι ένα πολύ ευαίσθητο προϊόν, περισσότερο και από τα τρόφιμα. Απαιτεί καλή ψυχολογία και συνθήκες πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας.

Απαραίτητα στοιχεία για να είναι ένα ξενοδοχείο Grand;

Σεβασμός στους φιλοξενούμενους, στο προσωπικό, στους συνεργάτες, στους προμηθευτές μας. Η κατανόηση των αναγκών, των προβληματισμών και των επιθυμιών, πελατών και συνεργατών. Αν το πετύχεις τότε έχεις καταφέρει να αποκτήσεις ένα πολύ ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Καλύτερη και χειρότερη χρονιά του τουρισμού στη Θεσσαλονίκη…

Η καλύτερη χρονιά των τελευταίων ετών ήταν το 2019. Αδιαμφισβήτητα το 2020 ήταν η χειρότερη, ίσως και από την περίοδο του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου.

Ποια είναι η δουλειά του Thessaloniki Convention Bureau;

Είναι ο φορέας που εξειδικεύεται στην προσέλκυση συνεδρίων στην πόλη. Με την συμμετοχή του σε εκθέσεις και Β2Β συναντήσεις στο εξωτερικό, με την διοργάνωση εκπαιδευτικών ταξιδιών διοργανωτών συνεδρίων στη Θεσσαλονίκη καθώς και με την διοργάνωση ανάλογων εκδηλώσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Λειτουργεί επίσης ως ο ενδιάμεσος φορέας δικτύωσης διοργανωτών συνεδρίων, δημοσίων φορέων, ακαδημαϊκής κοινότητας και τοπικών επιχειρήσεων.

Τι πρέπει να δει οπωσδήποτε ένας τουρίστας στην πόλη;

Το ηλιοβασίλεμα της Θεσσαλονίκης από τον Πύργο Τριγωνίου, την παραλία από το λιμάνι μέχρι το Μέγαρο Μουσικής, ουζάκι στην Αρετσού με θέα στη θάλασσα, ποτό στα άνω Λαδάδικα.

Εκεί ξεχνάτε τα πάντα…

Καλοκαίρι με καλούς φίλους σε μια παραλία με γαλαζοπράσινα νερά και ωραία μουσική!

Με ποιον μοιράζεστε κάθε δυσκολία;

Κυρίως με τον εαυτό μου… με την σύζυγο μου αλλά και με ανθρώπους που εμπιστεύομαι και πιστεύω ότι μπορούν να μου προσφέρουν μια αντικειμενική άποψη. 

Δέχεστε …πιέσεις να μπουν κι άλλοι στην παρέα των 100%;

Οι 100% (πρώην 50-50) είμαστε μια παρέα που προέκυψε εδώ και μια δεκαετία μέσα από την ενασχόληση όλων μας με τον τουρισμό. Σε κάθε μας συνάντηση (επεισόδιο) μοιραζόμαστε τα νέα μας, σχολιάζουμε την τουριστική καθημερινότητα μας, συζητάμε για το μέλλον της πόλης, για τα σχέδια μας, αλλά πιο πολύ γελάμε και διασκεδάζουμε. Τα αιτήματα συμμετοχής στις συναντήσεις μας είναι αρκετά και έχουμε επιλέξει να φιλοξενούμε κατά καιρούς «επίτιμους» καλεσμένους! 

Πώς είναι η καθημερινότητα με 4 παιδιά;

Είχε και έχει τις δυσκολίες της, έχει ρουτίνα που δεν σου επιτρέπει να ορίσεις την καθημερινότητα σου όπως θέλεις, έχει ανησυχία για την ασφάλεια τους αλλά σε αποζημιώνουν οι 4 καθημερινές αγκαλιές!

Ταξίδι που έμεινε ανεκπλήρωτο…

Ένα ταξίδι στο παρελθόν ή στο μέλλον! 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ KARFITSA